NHL Draft 2018: Serron Noel –  urostlý forvard, se kterým bude muset být tým trpělivý

Do letošního draftu, který se koná 22. a 23. června v Dallasu, zbývá již pouze pár dnů. V prvním kole mají Letci z Philadelphie k dispozici hned dvě volby, a sice na 14. a na 19. místě. Pojďme se tedy společně podívat, kterého z talentovaných mladíků by si mohli Flyers vybrat a jak by daný hráč do sestavy týmu z Pensylvánie zapadal.

Celkově budou mít Flyers v American Airlines Center k dispozici hned devět výběrů v draftu. Kromě již zmíněných dvou v prvním kole budou Letci vybírat dvakrát v kole pátém a sedmém. Jedenkrát pak bude GM Ron Hextall vybírat v kole druhém, čtvrtém a šestém. O třetí kolo tým z Philadelphie přišel při výměně Petra Mrázka z Detroitu Red Wings.

V našem výběru se zaměříme především na hráče, kteří by mohli být taženi mezi 10. a 20. místem. Mohou se zde však objevit také hráči, o které by se mohli Flyers pokusit výměnou svých voleb či některého z hráčů za lepší pozici na draftu.

SERRON NOEL

Pozice: pravé křídlo
Výška: 196 cm
Váha: 95 kg
Držení hole: pravá
Tým: Oshawa Generals

Sedmnáctiletý útočník Serron Noel, který oslaví své 18. narozeniny až v srpnu, odehrál minulou sezónu v dresu Oshawy celkem 62 zápasů a zaznamenal 53 kanadských bodů za 28 branek a 25 přihrávek. Urostlý forvard je talentovaným hráčem, který však na své hře bude muset ještě nějakou dobu pracovat.

Rodák z Guelphu má všechny předpoklady stát se v NHL velmi kvalitním power forvardem, který hraje nejen dobře do ofenzivy, ale tak poctivě brání. Svými parametry připomíná Noel hvězdu Dallasu Stars Jamieho Benna, který musel před ve svých prvních letech zapracovat především na bruslení. A stejně tomu bude tak v případě Noela, který není úplně nejlepším bruslařem a zejména při soubojích si není tolik jistý, jak by se dalo na hráče s jeho parametry očekávat.

V současné době nemá sedmnáctiletý útočník schopnosti na to, přetlačit v souboji některého z obránců NHL. I kdyby byl zadák o 10 centimetrů menší a o 10 kilogramů lehčí.
Podle videí o Noelovi je také těžké posoudit, jak silnou střelou tento mladík disponuje. Rodák z Guelphu totiž většinu svých branek dává z úrovně brankoviště, kde prokazuje velký přehled a šikovné ruce i přesto, že je tak urostlým forvardem. Má však ve svém repertoáru také pořádnou střelu, kterou by překonal brankáře NHL? Těžko říct, protože v juniorce ji využít nemusel.

Celkově vzato je Noel rozhodně zajímavým hráčem, ze kterého se může v budoucnu stát hvězda NHL. Rozhodně však musí urostlý Kanaďan na své hře pracovat a tým, který si jej vybere bude muset prokázat trpělivost.

Využití u Flyers

Pokud si Letci z Philadelphie ponechají obě své volby v prvním kole, může Noelovo jméno zaznít z úst generálního manažera Rona Hextalla během výběru na 19. pozici. V případě, že Flyers získají ze 14. místa hráče, který bude na NHL připraven dříve než Noel, mohli by při svém druhém výběru zvolit právě hráče, u kterého budou muset být trpělivější. Sedmnáctiletý útočník totiž bude potřebovat další dva roky v juniorce, aby zapracoval na svých nedostatcích. Minimálně v dalších třech letech by se Noel do NHL s největší pravděpodobností nepodíval.

Zajímavostí je, že Flyers mohli v roce 2016 vybrat mnohem šikovnější a fyzicky zdatnější křídelníky, avšak místo toho vsadili z 22. pozice na ruského forvarda Germana Rubtsova. Pokud se podíváme na historii hráčů, které Hextall draftoval, nezdá se že právě Noel je tím typem hráče, jež by GM Letců vybíral. To se však se dvěma volbami v prvním kole může změnit.

Pokud by chtěl tým z Philadelphie v následujících čtyřech až pěti letech nahradit útočníka Wayna Simmondse, mohl by být právě Serron Noel tím správným hráčem.

Top