Kteří hráči by mohli během letošního draftu opustit Philadelphii?

Letci mají k dispozici dvě první kola, ale mohl by Ron Hextall připravit nějakou nečekanou výměnu?

NHL Draft 2018 proběhne již za tři dny a je mimo „trade deadline“ nejlepším časem pro generální manažery všech týmů NHL, aby nažhavili své mobilní telefony.

Loni GM Flyers Ron Hextall takto předložil návrah St.Louis Blues. Flyers získali od Blues za Braydena Schenna Joriho Lehteru a dvě volby v prvním kole draftu (jednou Letci získali Morgana Frosta, 14.volba v 1.kole). Hextall řekl během poslední tiskové konference, že si v pátek večer ponechá obě volby č.14 a č.19, ale zárověň dovádá, že je otevřen všem nabídkám, které by dávaly pro Letce smysl.

S ohledem na to se podívejme, kdo z Letců se může stát součástí výměny právě během letošního drafu.

Wayne Simmonds

Simmondsovi bude 30 let v době, kdy začne sezóna 2018-19, tedy poslední sezóna ze šestiletého kontraktu na 23,85 milionu dolarů, který podepsal s Flyers v roce 2012. Tato smlouva, která je lehce pod 4 miliony dolarů za sezonu, byla pro klub obrovsky výhodná, pokud jde o celkovou hodnotu. Simmonds totiž dokázal nasbírat vynikajících 302 kanadských bodů za 159 gólů a 143 asistencí ve 440 utkáních od podpisu smlouvy.
Bývalý second-round pick Kings se stal pro Flyers jednou z nejsilnějších herních zbraní. Od roku 2012 se umístil na druhém místě v NHL se 75 přesilovkovými góly, kde nestačil pouze na Alexandera Ovechkina. Simmonds je také velice kvalitním hráčem i přes svůj tvrdý styl hokeje. Ve své desetileté kariéře vždy odehrál nejméně 75 utkání za sezónu.

Proč by Flyers měli dát Simmondse k dispozici?

Jak již bylo zmíněno, Simmonds oslaví během léta již 30. narozeniny. Dalším faktorem je pak končící smlouva. Pokud by Simmonds předváděl své standartní výkony, dá se očekávat, že by oproti současné smlouvě stouply jeho finanční nároky. Při pohledu na soupisku pak Flyers disponují kvalitními mladíky jako jsou Nolan Patrick a Oskar Lindblom, kteří jsou připraveni na větší role v týmu i v přesilovkových hrách. A tak se ted jeví nejlepší čas, kdy získat za Simmondse kvalitní protihodnotu, než se přístí sezonu snažit podepsat nový kontrakt, která by mohl být pro Flyers značně nevýhodný.

Volby Flyers v prvním kole draftu (celkově č. 14 a č. 19)

Hextall již minulý týden řekl, že má v plánech použít obě tyto volby, ale to vše závisí na tom, co se může objevit na trhu. Flyers jsou totiž oproti ostatním týmu ve skvělé pozici s dvěma picky v prvním kole letošního draftu.
Letci by potřebovali získat především efektivnějšího centra do třetího útoku, než jakým byl v loňském roce zkušený finský útočník Valterri Filppula. Hextall by mohl využít jednu z těchto dvou voleb, aby posílil pozici centra, získal zkušeného obránce nebo nějakého kvalitního brankáře.

Radko Gudas

Vzhledem k tomu, že byl získán z Tampa Bay výměnou za Braydona Coburna, Gudas byl pro Flyers příjemným překvapením.
Chodí na oslabení, zablokuje plno střel a dodává Flyers trochu nepříjemné a tvrdé hry v obraně. Kaňkou na jeho výkonech jsou však poměrně časté suspendace, díky kterým si zkazil svou pověst. Vzhledem k tomu, že Flyers mají slušný fond co se týče obranců a zároveň chystají velký kontrakt pro Ivana Provorova, mohl by se Gudas stát součástí nějakého balíčku, aby vytvořil prostor pro mladíka na modré čáře a současně se ušetřil nějaký prostor pro budoucnost.

Michal Neuvirth a Brian Elliott

O brankářích a minulé sezoně toho psát moc nemusíme. Ani jeden z gólmanů nepředváděl v minulém ročníku nikterak skvělé výkony, avšak oba během své kariéry dokázali, že umějí být efektivní, když si porci zápasů rozdělí s druhým gólmanem a oba by tak byli vynikajícími náhradníky.
Elliott má momentálěn 33 a z jeho dvouletého kontraktu s cap hitem 2,75 milionů dolarů zbývá ještě jeden rok. Jeho statistiky 91 SVS% a 2,66 GAA – byl mírně nad svým průměrem, který si drží  během kariéry, ale v NHL se v sezoně zařadil opravdu kolem průměru ligy. Rodák z Newmarketu nikdy neodchytá 60 zápasů za sezónu, avšak pokud by některý z týmů hledal brankáře na pozici dvojky, rozhodně by našel i mnohem horší gólmany než je právě Elliott.

Co se týče třicetiletého Neuvirtha, je to stále ten stejný starý příběh. Rodák z Ústí nad Labem nedokáže zůstat zdravý natolik, aby se s ním mohlo plně počítat. V letošním roce Neuvirth opět bojoval se zraněními, vinou kterých odchytal pouze 22 utkání, ale vedl si v nich dobře…92 SVS%.I Neuvirth má před sebou jednu sezonu svého kontraktu s cap hitem 2,5 milionu.

Na svou šanci tak číhají mladíci Carter Hart a  Alex Lyon. Ten už v loňském roce ukázal, že může být kvalitním brankářem a tak se zdá, že jeden z dvojice Elliott/Neuvirth by mohl být v průběhu draftu vyměněn. Na druhou stranu ztráta jedno z nich nebude pro Letce a fanoušky konec světa.

Jori Lehtera

Flyers by pravděpodobně rádi viděli, kdyby někdo vzal tohoto třicetiletého finského útočníka třeba jen za pytel puků. Lehtera loni v 62 zápasech zaznamenal pouhých 8 bodů za 3 branky a 5 asistenců poté, co jej Hextall získal společně se dvěma volbami v draftu za Braydena Schenna.
Lehtera má smlouvu ještě na jednu sezónu s cap hitem ve výši 4,7 milionu dolarů. Jeho bodová produkce klesla z 44 bodů v letech 2014-15 na osm bodů, které měl letos v Philly. Tento druh zboží nebude pro nikoho znamenat velký zájem, natož když je na něm přilepaná taková cenovka.

Dale Waise

Vážení generální manažeři NHL, pokud toto čtete: Nabídka pro Vás – Dale Weise. Je mu 29 let, odehrál přes 400 zápasů v NHL – vysoký, statný, 49 gólů, ideální a okamžitá posila do spodních formací vašich týmů AHL. Udělejte, víte, že chcete.

Top