NHL Draft 2018: Grigorij Denisenko – křídlo s obrovským potenciálem

Do letošního draftu, který se koná 22. a 23. června v Dallasu, zbývají již pouze necelé dva týdny. V prvním kole mají Letci z Philadelphie k dispozici hned dvě volby, a sice na 14. a na 19. místě. Pojďme se tedy společně podívat, kterého z talentovaných mladíků by si mohli Flyers vybrat a jak by daný hráč do sestavy týmu z Pensylvánie zapadal.

Celkově budou mít Flyers v American Airlines Center k dispozici hned devět výběrů v draftu. Kromě již zmíněných dvou v prvním kole budou Letci vybírat dvakrát v kole pátém a sedmém. Jedenkrát pak bude GM Ron Hextall vybírat v kole druhém, čtvrtém a šestém. O třetí kolo tým z Philadelphie přišel při výměně Petra Mrázka z Detroitu Red Wings.

V našem výběru se zaměříme především na hráče, kteří by mohli být taženi mezi 10. a 20. místem. Mohou se zde však objevit také hráči, o které by se mohli Flyers pokusit výměnou svých voleb či některého z hráčů za lepší pozici na draftu.

Grigorij Denisenko

Pozice: Levé křídlo
Výška: 179 cm
Váha: 75 kg
Držení hole: Pravá
Tým: Lokomotiv Jaroslavl

Denisenko je neskutečně talentovaným hráčem, který dokáže s kotoučem neuvěřitelné věci. Pokaždé, když se ruský mladík dostane k puku, je pro soupeře obrovskou hrozbou. Rodák z Novosibirsku, který oslaví den po drafu 18. narozeniny, vyniká v práci s hokejkou a svými fantastickými technickými finesami.

Na druhou stranu byl však Denisenko označován za hráče s nevyrovnanými výkony, který zatím není kompletním hráčem. Sedmnáctiletý mladík tak bude potřebovat dospět jak fyzicky, tak psychicky.

Talentovaný ruský mladík odehrál uplynulou sezónu v dresu Lokomotivu Jaroslavl v juniroské MHL. Denisenko odehrál v základní části 31 zápasů, v nichž zaznamenal 22 kanadských bodů za 9 branek 13 asistencí. V následném playoff, ve kterém si Jaroslavl došla až pro titul, přidal v průběhu 11 duelů 7 kanadských bodů (5+2).

Využití u Flyers

Letci z Philadelphie jsou ochotní na rozvoj svých mladíků počkat a mezi prospekty jim momentálně chybí dostatek hráčů na křídlo. Právě z těchto důvodů by mohli Flyers jednu ze svých voleb využít právě k výběru tohoto talentovaného ruského forvarda.

Denisenko bude pro Letce z Philadelphie na letošním draftu s největší pravděpodobností dostupný. Rodák z Novosibirsku by měl být podle odborníků tažený spíše ve druhé polovině letošního prvního kola draftu. Pokud tedy bude chtít generální manažer Ron Hextall vsadit právě na tohoto mladíka, určitě bude mít možnost.

Top