NHL Draft 2018: Vitalij Kravtsov – mladík, který stanovil rekord v KHL

Do letošního draftu, který se koná 22. a 23. června v Dallasu, zbývají již pouze necelé dva týdny. V prvním kole mají Letci z Philadelphie k dispozici hned dvě volby, a sice na 14. a na 19. místě. Pojďme se tedy společně podívat, kterého z talentovaných mladíků by si mohli Flyers vybrat a jak by daný hráč do sestavy týmu z Pensylvánie zapadal.

Celkově budou mít Flyers v American Airlines Center k dispozici hned devět výběrů v draftu. Kromě již zmíněných dvou v prvním kole budou Letci vybírat dvakrát v kole pátém a sedmém. Jedenkrát pak bude GM Ron Hextall vybírat v kole druhém, čtvrtém a šestém. O třetí kolo tým z Philadelphie přišel při výměně Petra Mrázka z Detroitu Red Wings.

V našem výběru se zaměříme především na hráče, kteří by mohli být taženi mezi 10. a 20. místem. Mohou se zde však objevit také hráči, o které by se mohli Flyers pokusit výměnou svých voleb či některého z hráčů za lepší pozici na draftu.

VITALIJ KRAVTSOV

Pozice: Pravé křídlo

Výška: 189 cm

Váha: 183 kg

Držení hole: levá

Tým: Traktor Čeljabinsk

Kravtsov jako sedmnáctiletý forvard přepsal v KHL historii, když se stal nejmladším hráčem, který ve finále bojů o Gagarinův pohár vstřelil branku. O ruského útočníka se skauti začali mnohem více zajímat především po play-off, v němž rodák z Vladivostoku odehrál 16 zápasů, během nichž zaznamenal 11 kanadských bodů za 6 branek a 5 asistencí.

Osmnáctiletý forvard hrající na křídle vyniká díky skvělé práci s hokejkou a rychlou a překvapivou střelou na malém prostoru. Ruský mladík má skvělé hokejové myšlení, dokáže se zapojovat do defenzivy a skvěle čte hru.

Kravtsov sice neoslní nikterak velkou rychlostí, ale na své parametry je stále velmi kvalitním bruslařem, které dokáže přeřadit na další rychlostní stupeň tehdy, když vycítí gólovou příležitost. Přestože by v budoucnu mohl být kvalitním střelcem v NHL, v současné době zatím nemá potřebné kvality být hráčem v nejprestižnější hokejové lize na světě.

Pokud tedy bude Kravtsov vybrán během prvního kola, bude zřejmě nějakou dobu trvat, než svou hru vypiluje natolik, aby mohl nastupovat v NHL. Rozhodně má však tento forvard potřebné kvality na to, adaptovat se severoamerickému stylu hokeje.

Využití u Flyers

V současné době nevypadá příliš pravděpodobně, že by si Flyers vybrali v prvním kole právě Kravtsova. Nezdá se příliš výhodné vybrat právě tohoto hráče na tak vysoké pozici. V prvním kole by jej mohli Letci vybrat v případě, že by se díky nějakému trejdu posunuli směrem dolů. Pokud by se však tento ruský forvard propadl do druhého kola, mohl by být pro týmy mnohem zajímavějším zbožím.

Bylo by zajímavé sledovat, zda je Kravtsov opravdu vhodný pouze na pravé křídlo či by se dokázal přizpůsobit také hře na levé straně hřiště. Rodák z Vladivostoku by měl být střelcem na přesilové hry a mohl by tak doplnit už tak kvalitní farmu Letců, kde by se nadále rozvíjel.

Řada odborníků přirovnává Kravtsova ke ruské hvězdě Jevgeniji Kuznětsovovi zejména z toho důvodu, že oba v KHL oblékali stejný dres a Kravtosov, podobně jako Kuznětsov, by mohl být draftovaný na konci prvního kola draftu. V jejich stylu hry je však velký rozdíl.

 

Top