Kompletní přehled všech nechráněných volných centrů, kteří budou letos k dispozici

Něco málo přes měsíc zbývá do otevření trhu s volnými hráči, kde se letos, stejně jako každý rok, objeví hned několik zvučných jmen. Po několika letech by na trhu mohli být aktivní také Letci z Philadelphie, kteří budou mít pod platovým stropem dostatek místa.

Konec června a začátek července bývá vždy v NHL velmi zajímavý. Poslední červnový víkend se totiž generální manažeři sejdou na draftu, kde mohou velmi snadno diskutovat o možných výměnách. Hned o týden později se pak otevře trh s volnými hráči.

Pojďme se tedy stejně jako každý rok podívat na to, co letošní trh nabízí.

V prvním díle bychom se zaměřili na nechráněné volné centry. Postupně se pak zaměříme na všechny další pozice od pravých křídel až po brankáře.

Největším tahákem bude zajisté sledovat, kde skončí současný kapitán New Yorku Islanders John Tavares, který zatím s Ostrovany kontrakt neprodloužil a ten stávající mu začátkem července vyprší. Pokud by opravdu Tavares vyzkoušel trh s volnými hráči, zájemci o něj by se museli pořádně plácnout přes kapsu. Sedmadvacetiletý forvard totiž v uplynulém ročníku nasbíral 84 bodů za 37 branek a 47 přihrávek.

Velký zájem bude také o amerického forvarda se slovenskými kořeny Paula Stastnyho, který se těsně před uzávěrkou přestupů stěhoval ze St. Louis do Winnipegu, kde prožil skvělé playoff. Zkušený útočník dokázal během 17 zápasů nasbírat hned 15 bodů (6+9) a vedení Jets by tak tohoto centra rádo udrželo. Není však jisté, zdali najdou dostatek prostoru pod platovým stropem.

Není však úplně jisté, zda se právě Flyers budou o některého z centrů zajímat. Celek z Philadelphie totiž rozhodně tlačí bota na jiných pozicích než na pozici centra. Nutno však přiznat, že kvalita na tomto postě Letci trápí, protože zejména v sérii s Pittsburghem bylo znát, že právě ve středu hřiště byl celek ze západu Pensylvánie jasně lepším týmem. Příchodem některého z kvalitních centrů by se hra Flyers mohla výrazně zlepšit.

Na kompletní přehled všech centrů, kteří by měli být v létě volní, se můžete podívat níže.

Top