Preview: Flyers vs. Blue Jackets

Letce z Philadelphie čeká dnes v noci na domácím ledě jeden z klíčových duelů celé letošní základní části. Flyers totiž od půlnoci přivítají ve Wells Fargo Center mužstvo Columbusu Blue Jackets, se kterými dost pravděpodobně svedou v závěru sezony boj o místo v letošních vyřazovacích bojích. Svěřenci Davea Hakstola se však momentálně nenacházejí v příliš dobrém rozpoložení, když z posledních 6 zápasů dokázali vyhrát pouze jednou a celkově si do tabulky připsalo jen 3 body. Oba celky dělí pouhých 12 zápasů před koncem základní části 2 body.

Flyers a Blue Jackets na sebe v letošním roce narazili již třikrát, což znamená, že dnes se oba celky utkají naposledy. Lépe jsou na tom v této sezoně zatím hráči z Philadelphie, kteří ovládli dva zápasy. Nutno však podotknout, že všechny duely byly nesmírně  vyrovnané.  Flyers nad Modrokabátníky zvítězili těsně 2:1 na domácím ledě a 2:1 po prodloužení v Nationwide Aréně. Blue Jackets se před svými příznivci radovali z výhry 2:1 po samostatných nájezdech.

Celek z Columbusu je v nejprestižnější hokejové lize na světě jen krátce a před přesunem do Východní konference působil řadu let v té západní. Flyers a Jackets spolu tedy ve své historii příliš mnoho zápasů zatím neodhráli. Dnešní soupeři se střetli zatím dvaatřicetkrát a lepší statistiky mají hokejisté z Ohia, kteří dokázali vyhrát 16 duelů, třináctkrát se radovali Letci a třikrát se o vítězi zápasu nerozhodlo. Ve Philadelphii jsou však úspěšnější domácí Flyers, kteří z celkových 16 zápasů vyhráli 10, 5 utkání skončilo ve prospěch Modrokabátníků a jedenkrát byli diváci ve Wells Fargo Center svědky remízy.

Jelikož trenér Dave Hakstol stále ještě nemá k dispozici ani jednoho z dvojice brankářů Brian Elliott – Michal Neuvirth, mezi tři tyče se v dnešním veledůležitém utkání postaví šestadvacetiletý český gólman Petr Mrázek, na něhož Letci po přestupu z Detroitu hodně spoléhají. Rodák z Ostravy odchytal v dresu Letců již 9 zápasů s úspěšností zákroků 89.8% a průměrem 2.85 gólu na zápas. Celkově v letošním ročníku základní části odchytal Mrázek 31 duelů – úspěšnost zákroků 90.6%, průměr 2.88. Náhradním gólmanem Flyers bude dnes Alex Lyon.

Columbus se v posledních zápasech může spolehnout na vynikající výkony své brankářské jediničky a velké opory Sergeje Bobrovskeho. Kouč John Tortorella tedy nebude experimentovat a do brankoviště pošle tohoto ruského brankáře. Devětadvacetiletý rodák z Novokuznětsku odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny již 56 zápasů s úspěšností zákroků 92.1% a průměrem 2.42 gólu na zápas. Záda bude Bobrovskému krýt finský brankář Joonas Korpisalo.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Columbus Blue Jackets

 

Forma

Flyers (P-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
13.3.2018 Flyers vs. Golden Knights 2:3
10.3.2018 Flyers vs. Jets 2:1
9.3.2018 Bruins vs. Flyers 3:2
8.3.2018 Flyers vs. Penguins 2:5
4.3.2018 Panthers vs. Flyers 4:1

Blue Jackets (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
13.3.2018 Blue Jackets vs. Canadiens
5:2
10.3.2018 Blue Jackets vs. Red Wings
3:2
9.3.2018 Blue Jackets vs. Avalanche
5:4p
7.3.2018 Blue Jackets vs. Golden Knights
4:1
5.3.2018 Sharks vs. Blue Jackets
2:4

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets

Začátek: 00:00 SEČ

TV:

Top