Preview: Flyers vs. Penguins

Víkendový trip na Floridu pro Letce nebyl příliš úspěšný. Tým Davea Hakstola v sobotu nestačil na domácí Lightning po samostatných nájezdech a o den později podlehl po špatném výkonu také Panthers. Flyers dnes navíc nečeká vůbec jednoduché utkání. Ve Wells Fargo Center se totiž od 02:00 SEČ představí největší rival Letců, a sice mužstvo Pittsburghu Penguins. Tučňáci jsou v současné době s 80 body pouhý bod před Flyers, kteří však mají oproti Pens jeden zápas k dobru. Celek ze západu Pensylvánie válcuje své soupeře především na domácím ledě, kde během 34 zápasů získal vynikajících 51 bodů. Na ledě soupeřů už se Penguins tolik nedaří – 29 bodů za 33 zápasů.

Dnešní pensylvánské derby je již třetím v letošní základní části a oba předchozí duely vyzněly ve prospěch Tučňáků z Pittsburghu. Flyers a Pens se však letos ještě jednou potkají, a sice koncem března v PPG Paint Aréně. První vzájemný duel byl na programu v Pittsburghu, kde sice Letci vedli o dvě branky, avšak nakonec svému rivalovi podlehli 5:4 po prodloužení. Ani odveta před domácím publikem se týmu z Philadelphie příliš nepodařila. Tučňáci o své výhře rozhodli třemi brankami v rozmezí necelých dvou a půl minut.

Jelikož dnešní soupeři vstoupili do NHL ve stejných letech a obě mužstva se nacházejí ve stejných divizích, týmy z Pensylvánie na sebe ve své historii narazili již ve 283 zápasech. Mnohem úspěšnější jsou ve vzájemných duelech Letci z Philadelphie, kteří dokázali zvítězit ve 154 utkáních, devětadevadesátkrát se radovali Pens a 30 duelů skončilo remízou. Na domácím ledě Flyers proti Penguins naprosto dominují. Z celkových 141 zápasů ve Philadelphii dokázali Letci vyhrát 97, pouze 36 utkání skončilo výhrou Pens a osmkrát se o vítězi zápasu nerozhodlo.

Po více než dvou týdnech se zpět do sestavy Flyers vrací důrazný útočník Wayne Simmonds, jehož trápilo zranění ruky. Rodák z kanadského Scarborough by se měl dnes představit ve třetím útoku po boku Valtteriho Filppuli a Jordana Weala. Po jednozápasové  absenci se do hry vrací  také zkušený obránce Andrew MacDonalda, který vynechal zápas s Floridou kvůli zranění v dolní části těla. Letci tak v dnešním zápase budou muset obejít pouze bez dvojice brankářů, které trápí zdravotní problémy. Michal Neuvirth je stále na marodce se zraněním dolní části těla, Brian Elliott laboruje se zraněním břicha.

Jelikož Letci mají momentálně dva své brankáře zraněné, mezi tři tyče se i dnes postaví šestadvacetiletý český brankář Petr Mrázek, jehož Flyers získali výměnou z Detroitu. Rodák z Ostravy se v prvních třech duelech v oranžovo-černém dresu blýskl skvělými výkony, avšak v posledních třech zápasech se mu, stejně jako zbytku týmu, příliš nedařilo. Celkově v letošním roce odchytal Mrázek 28 zápasů s úspěšností zákroků 90.6% a průměrem 2.90 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers dnes bude opět Alex Lyon.

Také Penguins trápí zranění brankářské jedničky. Kouč Mike Sullivan se v současné době musí obejít bez své opory Matta Murrayho a tak se dnes do brankoviště postaví dvaadvacetiletý kanadský gólman Tristan Jarry. Rodák ze Surrey odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části již 23 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.69 gólu na zápas. Záda by měl dnes ve Wells Fargo Center krýt Jarrymu šestadvacetiletý gólman Casey DeSmith.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Pittsburgh Penguins

Forma

Flyers (P-PP-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
4.3.2018 Panthers vs. Flyers 4:1
3.3.2018 Lightning vs. Flyers 7:6n
1.3.2018 Flyers vs. Hurricanes 1:4
27.2.2018 Canadiens vs. Flyers 0:1n
24.2.2018 Senators vs. Flyers 3:5

Penguins (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
6.3.2018 Penguins vs. Flames
4:3p
3.3.2018 Penguins vs. Islanders
3:2p
2.3.2018 Bruins vs. Penguins
8:4
28.2.2018 Penguins vs. Devils
2:3
25.2.2018 Panthers vs. Penguins
6:5

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Pittsburgh Penguins

Začátek: 02:00 SEČ

TV:

Top