Preview: Flyers vs. Hurricanes

Po dvou výhrách ve venkovních duelech, kdy svěřenci trenéra Davea Hakstola porazili Ottawu i Montreal, se Letci vracejí zpět domů do Philadelphie, kde dnes v noci ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ vyzvou mužstvo Caroliny Hurricanes. Flyers se budou snažit prodloužit vítěznou sérii na 7 zápasů. V případě, že se jim podaří dovést utkání alespoň do prodloužení, budou bodovat ve 13. utkání v řadě. Naopak týmu z města Raleigh se v poslední době příliš nedaří. Hurricanes nedokázali vyhrát ani jedno z posledních šesti utkání a v současné době jim tak patří až 9. místo. Canes však na osmý Columbus ztrácejí pouhé 4 body.

Flyers a Hurricanes na sebe v průběhu letošní základní části narazili zatím pouze jednou. Kromě dnešního duelu tak oba celky čeká ještě jeden zápas v Carolině a jeden ve Philadelphii. První vzájemný duel byl na programu začátkem února v PNC Areně, kde se sice domácí Canes dostali v první třetině zásluhou Lindholma do vedení, avšak ve druhé části srovnal útočník Flyers Wayne Simmonds. Ve třetí části se diváci žádného gólu nedočkali a tak muselo rozhodnout prodloužení. Pouhé čtyři vteřiny před koncem nastaveného času vystřelil bonusový bod hostům z Pensylvánie útočník Jordan Weal.

Hurricanes působí v nejprestižnějšího hokejové lize na světě teprve od 90. let a tak spolu dnešní soupeři nemají tolik vzájemných zápasů i přesto, že oba působí ve Východní konferenci. Hokejisté z Philadelphie a Caroliny se během své historie utkali v celkem 78 duelech, z nichž 47 dokázali vyhrát Letci, 24 utkání skončilo lépe pro Canes a pouhých sedm zápasů skončilo remízou. Před vlastním publikem hokejisté Flyers v zápasech proti Hurricanes dominují. Z celkových 39 duelů dokázali Letci vyhrát 25, 11 zápasů skončilo lépe pro tým z Caroliny a třikrát se o vítězi nerozhodlo.

Celek z Philadelphie se v dnešním duelu s Hurricanes bude muset obejít bez trojice svých hráčů, které trápí zdravotní problémy. V sestavě Letců se nepředstaví útočník Wayne Simmonds, který se však dnes objevil na tréninku. Podle GM Rona Hextalla by však měl důrazný útočník svému týmu chybět ještě zhruba 10 dní. Mimo hru stále také zkušený kanadský gólman Brian Elliott, který před dvěma týdny podstoupil operaci břicha. Rodák z Newmarketu by měl být mimo hru ještě 3 až 3.5 týdne. Posledním hráčem na marodce je pak český brankář Michal Neuvirth. Devětadvacetiletý gólman laboruje se zraněním v dolní části těla a zpět do sestavy by se mohl vrátit v půlce března.

Jelikož Flyers mají jak Brian Elliotta, tak Michala Neuvirtha na marodce, do brankoviště se i dnes postaví šestadvacetiletý český brankář Petr Mrázek, jehož Letci získali před týdnem z Detroitu. Rodák z Ostravy odchytal v oranžovo-černém dresu zatím 3 zápasy a vedl si skvěle – 3 výhry, úspěšnost zákroků 94.7% a průměr 1.30 gólu na zápas. Celkově v letošním ročníku odchytal Mrázek 25 zápasů s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.68 gólu na utkání. V minulém zápase si český reprezentant do svých statistik připsal čisté konto, když zneškodnil všech 28 střeleckých pokusů Montrealu.

Také Hurricanes již prozradili, na které gólmana dnes trenér Bill Peters vsadí. Svatyni Caroliny bude v dnešním duelu s Flyers hájit velezkušený kanadský brankář Cam Ward, který v týmu z města Raleigh strávil celou svou dosavadní kariéru. Třiatřicetiletý rodák ze Saskatoonu odchytal během letošní základní části 32 zápasů s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.71 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Canes bude pro dnešní duel Scott Darling.

Sestavy

Philadelphia Flyers

 

 

Carolina Hurricanes

Forma

Flyers (PP-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
27.2.2018 Canadiens vs. Flyers 0:1n
24.2.2018 Senators vs. Flyers 3:5
23.2.2018 Flyers vs. Blue Jackets 2:1
21.2.2018 Flyers vs. Canadiens 3:2p
18.1.2018 Rangers vs. Flyers 4:7

Hurricanes (P-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
28.2.2018 Bruins vs. Hurricanes
4:3p
25.2.2018 Red Wings vs. Hurricanes
3:1
24.2.2018 Hurricanes vs. Penguins
1:6
18.2.2018 Hurricanes vs. Devils
2:3p
17.2.2018 Hurricanes vs. Islanders
0:3

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Carolina Hurricanes

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top