Obranu Flyers vyztuží zkušený Johnny Oduya

Generální manažer Letců z Philadelphie Ron Hextall rozhodně nepatří mezi manažery, kteří by byli před uzávěrkou přestupů nějak aktivní a zbytečně posilovali svůj tým před blížícím se playoff za vysokou cenu. Přesně tak tomu bylo také dnes, kdy se řada týmů hnala za vidinou velkých posil pro boje o Stanley Cup.

Vedení Flyers udělalo během dnešního dne pouze jedinou větší změnu. Z takzvaného waiver listu totiž Ron Hextall stáhnul velezkušeného švédského obránce Johnnyho Oduyu, který v letošní sezóně oblékal dres Ottawy Senators, kde odehrál 51 zápasů a připsal si 8 kanadských bodů za 4 góly a 4 asistence. V tabulce +/- má pak šestatřicetiletý bek 2 kladné body.

Oduya nepředstavuje pro rozpočet Letců z Philadelphie žádnou velkou zátěž. Rodák ze Stockholmu má totiž smlouvu platnou pouze do konce letošního ročníku s cap hitem 1 milion dolarů. Flyers tak do svých řad získali kvalitního obránce s obrovskými zkušenostmi ve vyřazovacích bojích. V dresu Blackhawks totiž Oduya vybojoval hned dva Stanley Cupy.

„Je to ověřený hráč s velkými zkušenostmi. Vynikající obránce,“ pochválil svého nového svěřence trenér Dave Hakstol. „Je to všestranný hráč, který může hrát na obou stranách. Naše obrana odvádí opravdu dobrou práci. Cítíme však, že příchodem Johnnyho Oduyi jsme získali kvalitní posilu, která nám dává více možností. Jak jsem však řekl, naše šestice je velice efektivní a je to něco, co budu měnit, jen pokud k tomu bude dobrý důvod.“

Johnny Oduya tak prozatím zaujme pozici sedmého obránce, kterou zastával obránce Mark Alt, jenž však už dres Flyers znovu neoblékne. Podobně jako Letci v případě Oduyu, tak i Avalanche posílili svůj tým prostřednictvím waiver listu, ze kterého si stáhli právě Alta.

Velezkušený švédský obránce odehrál během své dosavadní kariéry v nejprestižnější hokejové lize na světě celkem 849 zápasů, během nichž si do svých statistik připsal 190 kanadských bodů za 41 branek a 149 asistencí. Kromě dvou Stanley Cupů získal Oduya také stříbrnou medaili na olympijských hrách v ruském Soči.

Top