Preview: Flyers vs. Canadiens

Hokejisté Flyers se po výhře nad Carolinou přesouvají zpět do Philadelphie, kde je dnes v noci ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ čeká utkání s Montrealem Canadiens. Letci potřebují momentálně nutně bodovat, jelikož mezi 7. a 10. místem je rozdíl pouhých dvou bodů. Flyers však mají na Islanders i Hurricanes zápas k dobru. Celek z Montrealu patří mezi nejhorší týmy na hřištích soupeřů, když z 24 zápasů dokázali získat pouhých 17 bodů.

Dnešní soupeři se v letošní základní části utkají vůbec poprvé. V uplynulém ročníku NHL na sebe Flyers a Canadiens narazili třikrát a pokaždé byly úspěšné domácí týmy. První duel byl na programu v Bell Centre, kde byli Letci sice vyrovnaným soupeřem, avšak vynikající Carey Price dovedl svůj celek k výhře 3:1. Také odveta se uskutečnila na ledě Montrealu, kde Habs zvítězili těsně 5:4. Ve Philadelphii pak Letci Canadiens porážky vrátili, když zvítězili 3:1.

Jelikož jsou Canadiens týmem z takzvané Original Six a Flyers vstoupili do NHL koncem 60. let minulého století, oba týmy spolu ve své historii odehrály již mnoho utkání. Letci se s Montrealem utkali celkem ve 190 zápasech, z čehož 73 dokázali vyhrát, 87 utkání skončilo lépe pro tým z Montrealu a ve 30 duelech si oba celky odnesly bod za remízu. Na domácím ledě mají Letci pozitivní statistiku, když z celkových 94 duelů vyhráli Flyers 41, 37 utkání skončilo výhrou Habs a hned šestnáctkrát se o vítězi zápasu nerozhodlo.

Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol dnes mezi tři tyče pošle dvaatřicetiletého kanadského brankáře Briana Elliotta, který po návratu ze zranění v dolní části těla odchytal velmi kvalitní utkání na ledě Hurricanes. Rodák z Newmarketu nastoupil v letošním ročníku k 37 zápasům – úspěšnost zákroků 90.9% a průměr 2.71 gólů na zápas. Záda tak bude Elliottovi v dnešním utkání krýt devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth.

Canadiens zatím neoznámili, který brankář bude v dnešním duelu na ledě Wells Fargo Center hájit svatyni týmu z Montrealu. S největší pravděpodobností se však do branky Habs postaví brankářská jednička a dlouholetá opora týmu Carey Price. Třicetiletý rodák z Anahim Lake odchytal v letošní sezóně zatím 38 zápasů s úspěšností zákroků 90.7% a průměrem 2.92 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Canadiens by tak měl být zkušený finský gólman Antti Neimi.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Montreal Canadiens

Forma

Flyers (V-PP-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
7.2.2018 Hurricanes vs. Flyers 1:2p
3.2.2018 Flyers vs. Senators 3:4n
2.2.2018 Devils vs. Flyers 4:3
1.2.2018 Capitals vs. Flyers 5:3
26.1.2018 Flyers vs. Lightning 1:5

Canadiens (V-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
4.2.2018 Canadiens vs. Senators
4:1
3.2.2018 Canadiens vs. Ducks
5:2
2.2.2018 Hurricanes vs. Canadiens
2:0
31.1.2018 Blues vs. Canadiens
3:1
26.1.2018 Canadiens vs. Hurricanes
5:6

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Montreal Canadiens

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top