Preview: Flyers vs. Capitals

Po krátké přestávce kvůli All-Star víkendu se zpět do bojů o play-off vracejí hokejisté z Philadelphie. Svěřence trenér Davea Hakstola čekají dvě utkání v rozmezí čtyřiadvaceti hodin. Dnes se Letci představí v hlavním městě Spojených států, kde od 02:00 SEČ vyzvou v Capital One Aréně domácí Capitals. Washington patří také v letošním ročníku NHL k nejlepším týmům Východní konference, když během 49 zápasů dokázal nasbírat 63 bodů a momentálně mu tak patří 3. příčka za Bostonem a Tampou. To Flyers v současné době bojují o příčky zajišťující účast v play-off. Mezi 5. a 11. místem je totiž pouze pětibodový rozdíl.

Dnešní soupeři na sebe v letošním ročníku narazili již dvakrát a oba duely dopadly lépe pro hokejisty z Philadelphie. První zápas byl na programu hned v úvodu sezony ve Wells Fargo Center, kde Flyers svého soupeře naprosto deklasovali a do tabulky si tak připsali 2 body za výhru 8:2. Druhý zápas byl o poznání vyrovnanější. Letci se sice díky gólu Michaela Raffla dostali do vedení, avšak Capitals dokázali z hole Alexe Ovečkina srovnat. Ve třetí části byli Caps jasně lepším týmem, ale Flyers dokázali dostat duel až do prodloužení, kde rozhodl o jejich výhře útočník Travis Konecny.

Letci z Philadelphie a Washington Capitals jsou častými soupeři. Během své historie na sebe tyto týmy narazily v celkem 213 utkáních, z nichž 113 jich dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, jedenaosmdesátkrát se radoval celek z Washingtonu a 19 zápasů skončilo remízou. V hlavním městě USA se Flyers nedaří tolik co na domácím ledě. Ve Washingtonu odehrály oba celky 106 zápasů, z nichž 45 dokázali vyhrát Letci, 48 duelů skončilo lépe pro Caps a třináctkrát se o vítězi nerozhodlo.

Celek z Philadelphie se bude muset v dnešním zápase s Washingtonem obejít bez dvaatřicetiletého kanadského gólmana Briana Elliotta, kterého trápí menší zranění v dolní části těla. Vedení Flyers tak z farmy Lehigh Valley Phantoms povolalo pětadvacetiletého Američana Alexe Lyona. Zbytek svých svěřenců by měl mít kouč Dave Hakstol plně k dispozici. Pouze z tribuny budou dnešní duel sledovat útočníci Dále Weise, Taylor Leier a obránce Mark Alt.

Jelikož Letci nemají momentálně k dispozici zkušeného brankáře Briana Elliotta, dostane v brankovišti Flyers šanci devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který si v posledních zápasech vedl více než dobře. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v letošní základní části zatím 14 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.46 gólu na zápas. Náhradním gólmanem tak dnes bude již zmíněný Alex Lyon.

Ve Washingtonu mají již několik let post brankářské jedničky vyřešený. Trenér Barry Trotz nebude nic měnit ani dnes a mezi tři tyče pošle osmadvacetiletého kanadského gólmana Bradena Holtbyho. Rodák z Lloydminsteru patří mezi nejlepší brankáře v lize, což potvrzují také jeho letošní čísla – 36 zápasů, úspěšnost zákroků 91.7% a průměrem 2.66 gólu na zápas. Záda bude Holtbymu kryt v zápase s Philadelphií německý gólman Philipp Grubauer.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Washington Capitals

Forma

Flyers (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
26.1.2018 Flyers vs. Lightning 1:5
24.1.2018 Red Wings vs. Flyers 3:2p
21.1.2018 Capitals vs. Flyers 1:2p
20.1.2018 Flyers vs. Devils 3:1
19.1.2018 Flyers vs. Maple Leafs 3:2p

Capitals (V-PP-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
26.1.2018 Panthers vs. Capitals
2:4
21.1.2018 Capitals vs. Flyers
1:2p
20.1.2018 Capitals vs. Canadiens
2:3
19.1.2018 Devils vs. Capitals
4:3p
13.1.2018 Hurricanes vs. Capitals
3:4

Stadion


Capital One Arena (dříve Verizon Center nebo MCI Center) je sportovní a zábavní aréna ve Washingtonu, DC, USA, pojmenována po bankovní společnosti Capital One. Stadion se nachází v čínské čtvrti ve Washingtonu. Aréna je domovem hokejistů Washingtonu Capitals (NHL), basketbalistů Washingtonu Wizards (NBA) či univerzitního basketbalového týmu Georgetown Hoyas. Aréna byla slavnostně otevřena 2. prosince 1997. Celkové náklady na výstavbu haly činily 356 milionů dolarů. Aréna má pro hokejová utkání kapacitu 18,506 míst.

Informace

Washington Capitals vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 02:00 SEČ

TV: Nova Sport 2

Top