Preview: Flyers vs. Red Wings

Po jednodenním volnu čeká hokejisty z Philadelphie další utkání letošní základní části. Po víkendovém dvojzápase, kdy Flyers vyhráli jak nad Devils, tak nad Maple Leafs, se svěřenci trenéra Davea Hakstola přesunuli do Detroitu, kde dnes v noci od 01:30 SEČ vyzvou v Little Caesar Aréně domácí Red Wings. Pro Rudá křídla bude dnešní duel druhým během čtyřiadvaceti hodin. Tým z Michiganu totiž včera zvítězil na ledě New Jersey 3:0. Pro Flyers je v současné době každý zápas nesmírně důležitý. Od mezi čtvrtým a jedenáctým místem v tabulce Východní konference je totiž momentálně rozdíl pouhých sedmi bodů.

Flyers a Red Wings na sebe v průběhu letošní sezóny již jednou narazili. Oba celky se utkaly pouhých pár dní před Vánocemi na ledě Wells Fargo Center, kde bylo k vidění velmi vyrovnané utkání. Letci se sice zásluhou útočníka Dalea Weise dostali do vedení, avšak Wings dokázali vývoj utkání díky gólům Martina Frka a Mikea Greena otočit. Flyers jen o pár minut později srovnali, když se prosadil Wayne Simmonds. Tento stav však vydržel pouhých 41 vteřin. Detroitu totiž vrátil vedení Gustav Nyquist. Poslední slovo však měli Letci, kteří nakonec díky brankám Roberta Hagga a Seana Couturiera zvítězili 4:3.

Dnešní soupeři na sebe ve své historii narazili celkem ve 138 zápasech a lepšími statistikami se mohou pochlubit Letci, kteří dokázali zvítězit v 65 zápasech, dvaapadesátkrát se z výhry radovali Red Wings a 21 zápasů skončilo remízou. Flyers se dnes vůbec poprvé představí v nové aréně Detroitu, která nahradila tradiční Joe Louis Arénu. V té se týmu z Philadelphie tolik nedařilo. Letci odehráli v Detroitu celkem 69 zápasů, z nichž 22 vyhráli, ve 37 případech se radovali domácí Rudá křídla a v 10 zápasech se o vítězi nerozhodlo.

Vedení Letců z Philadelphie se včera rozhodlo poslat zpět na farmu Lehigh Valley Phantoms mladého obránce Travise Sanheima, který v posledních zápasech plnil pouze roli zdravého náhradníka. Sanheimovu pozici prozatím zaujme zkušenější Mark Alt. Flyers v současné době žádná zranění netrápí a tak bude mít kouč Dave Hakstol k dispozici opět všechny své hráče. Pouze z tribuny by měli dnešní zápas v roli náhradníků sledovat útočníci Taylor Leier, Dale Weise a již zmíněný obránce Mark Alt.

Trenér Flyers Dave Hakstol dnes mezi tři tyče pošle dvaatřicetiletého kanadského brankáře Briana Elliotta, který odchytal velmi kvalitní utkání v neděli na ledě Washingtonu. Rodák z Newmarketu nastoupil v letošním ročníku k 37 zápasům – úspěšnost zákroků 90.8% a průměr 2.79 gólů na zápas. Záda tak bude Elliottovi v dnešním utkání krýt devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth.

Red Wings odehráli utkání včera na ledě Devils, kde své druhé čisté konto v řadě vychytal český brankář Petr Mrázek. Podle všech informací by měl kouč Jeff Blashill poslat rodáka z Ostravy mezi tři tyče také dnes proti Flyers. Pětadvacetiletý český reprezentant odchytal v tomto ročníku zatím 14 duelů s úspěšností zákroků 90.4% a průměrem 3.14 gólů na zápas. Náhradním gólmanem Rudých křídel by dnes měl být zkušený Američan Jimmy Howard.

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

New Jersey Devils

 

Forma

Flyers (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
21.1.2018 Capitals vs. Flyers 1:2p
20.1.2018 Flyers vs. Devils 3:1
19.1.2018 Flyers vs. Maple Leafs 3:2p
17.1.2018 Rangers vs. Flyers 5:1
14.1.2018 Devils vs. Flyers 3:5

 

Red Wings (V-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
23.1.2018 Devils vs. Red Wings
0:3
21.1.2018 Red Wings vs. Stars
2:4
17.1.2018 Red Wings vs. Hurricanes
1:3
14.1.2018 Blackhawks vs. Red Wings
0:4
13.1.2018 Penguins vs. Red Wings
4:1

Stadion


Red Wings vyměnili na začátku letošního ročníku stařičkou Joe Louis Arenu za moderní Little Caesar Arenu, kterou sdílí s basketballovým klubem hrajícím NBA Detroit Pistons. Stavba nové multifunkčí arenény byla zahájena v září 2014 a slavnostně byla hala otevřena v září 2017. Celkové náklady na výstavbu areny se vyšplhaly na 862 milionů amerických dolarů. Pro hokejová utkání má stadion kapaciu 19.515 míst.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Detroit Red Wings

Začátek: 01:30 SEČ

TV:

Top