Preview: Flyers vs. Rangers

Flyers pokračují po výhře nad Devils dalším utkáním s divizním rivalem. Svěřenci kouče Davea Hakstola se přesunuli na Manhattan, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou ve slavné Madison Square Garden domácí New York Rangers. Pro oba celky je dnešní zápas velmi důležitý. Flyers totiž od Jezdců dělí pouhý bod a mají zápas k dobru. Jak Letci, tak newyorští Rangers totiž v současné době bojují o pozice zaručující účast v letošním play-off.

Duely mezi Flyers a Rangers bývají velmi často velmi vyhrocené, za což může dlouholetá rivalita. Oba celky jsou totiž divizními soupeři a během sezóny spolu odehrají čtyři až pět zápasů. V loňském ročníku se dnešní soupeři střetli čtyřikrát a úspěšnější byli ve vzájemných duelech newyorští Jezdci. První utkání bylo na programu ve Wells Fargo Center, kde uspěli hosté z New Yorku poměrem 3:2. Také druhý zápas ve Philadelphii ovládli Rangers, kteří si odvezli dva body za vítězství 5:2. V MSG však Flyers svému soupeři porážku oplatili, když vyhráli těsně 2:0. Poslední vzájemný zápas těchto dvou mužstev skončil těsným vítězstvím Jezdců 4:3.

Dnešní soupeři jsou v NHL tradičními týmy, o čemž svědčí také počet vzájemných zápasů. Letci z Philadelphie a Jezdci z New Yorku na sebe během své historie narazili již ve 289 zápasech – 122 zápasů dokázali vyhrát hokejisté z Pensylvánie, 130 utkání ovládli Rangers a 37 vzájemných duelů skončilo remízou. Na Manhattanu se samozřejmě daří více domácí hokejistům. V Madison Sqaure Garden spolu dnešní soupeři odehráli již 144 zápasů, z nichž Flyers vyhráli 53. Osmašedesátkrát se ze zisku dvou bodů radovali Jezdci a ve 23 duelech se diváci vítěze nedočkali.

Zpět do sestavy Letců se po jednozápasové absenci vinou menší virózy vrací nejproduktivnější obránce týmu Shayne Gostisbehere, který by se měl zařadit po bok ruského mladíka Ivana Provorova. To znamená, že pouze z tribuny bude dnešní zápas sledovat obránce Travis Sanheim, jehož doplní útočníci Dale Weise a Tyrell Goulbourne. V sestavě Flyers se dnes představí také Taylor Leier, který by měl nastoupit ve čtvrtém útoku společně se Scottem Laughtonem a Jorim Lehterou.

Stejně jako Flyers, tak i Rangers v současné době netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Na dnešním dopoledním rozbruslení se objevil také kapitán Jezdců Ryan McDonagh, který vynechal poslední zápasy z blíže nespecifikovaných důvodů. Trenér Rangers Alain Vigneault by tak měl v dnešním duelu s Philadelphií postrádat pouze dva hráče. Mimo hru je v současné době obránce Kevin Hayes, jehož trápí zranění v horní části těla. Dlouhodobě zraněným je pak útočník Chris Kreider, jenž laboruje s krevními sraženinami a doba jeho léčení není zatím nikterak upřesněna.

Přestože chtěli Letci z Philadelphie v letošním ročníku své brankáře pravidelně střídat, dostává zkušený kanadský gólman Brian Elliott mnohem více příležitostí, než jeho brankářský kolega Michal Neuvirth. Trenér Dave Hakstol vsadí na dvaatřicetiletého rodák z Newmarketu také dnes proti Rangers. Elliott odchytal během letošní základní části NHL již celkem 35 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.75 gólu na zápas.

Také Rangers již oznámili, který z brankářů dnes bude hájit jejich svatyni. Celek z New Yorku pošle mezi tři tyče svou dlouholetou oporu a jednoho z nejlepších gólmanů posledního desetiletí Henrika Lundqvista. Velezkušený švédský gólman odchytal v letošní sezóně zatím 37 zápasů a vedl si skvěle – úspěšnost zákrok 92.3%, průměr 2.58 gólu na zápas. Záda bude pětatřicetiletému rodákovi z Are krýt český brankář Ondřej Pavelec.

Sestavy

Philadelphia Flyers

New York Rangers

 

Forma

Flyers (V-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
14.1.2018 Devils vs. Flyers 3:5
7.1.2018 Flyers vs. Sabres 4:1
6.1.2018 Flyers vs. Blues 6:4
5.1.2018 Flyers vs. Islanders 6:4
3.1.2018 Flyers vs. Penguins 1:5

 

Rangers (P-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
15.1.2018 Penguins vs. Rangers
5:2
13.1.2018 Rangers vs. Islanders
2:7
8.1.2018 Golden Knights vs. Rangers
2:1
7.1.2018 Coyotes vs. Rangers
1:2n
4.1.2018 Rangers vs. Blackhawks
2:5

Stadion


Madison Square Garden (zkáceně MSG) je multifunkční hala na 7. avenue v centru Manhattanu v New Yorku, ve které se pořádá přibližně 320 akcí ročně. V MSG mají zázemí hokejový klub New York Rangers, basketbalový klub New York Knicks. Dále se zde hraje ženská basketbalová WNBA či univerzitní basketbalová liga. Mezi lety 2011 až 2013 proběhla v MSG rozsáhlá rekostrukce, při níž došlo k renovaci hlediště, hráčského zázemí či kostky nad hrací plochou. Původní hala MSG byla otevřena již v roce 1879, avšak v letech 1890 a 1925 došlo k jejímu přesunu. Současná aréna byla slavnostně otevřena 29. října 1968 a celkové náklady na její stavbu činily 123 milionů dolarů. Momentální kapacita Madison Square Garden pro hokejová utkání je 18.006 míst.

Informace

New York Rangers vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top