Preview: Flyers vs. Stars

V sérii domácích zápasů pokračují Letci z Philadelphie, kteří po pěti výhrách v řadě přivítají dnes v noci od 01:00 SEČ před vlastními příznivci ve Wells Fargo Center mužstvo Dallasu Stars. Mužstvo z Texasu sice před začátkem ročníku svůj tým značně posílilo, avšak během 33 zápasů dokázaly Hvězdy získat zatím pouze 37 bodů a v tabulce Západní konference jim tak patří až 9. příčka.

Flyers a Stars se nacházejí v odlišných konferencích, což znamená, že spolu tato dvě mužstva odehrála v uplynulém ročníku pouze dva zápasy a v obou případech byly úspěšnější domácí celky. První zápas byl na programu v polovině prosince ve Philadelphii, kde Stars sice pár minut před koncem vedli 2:1, avšak Flyers i díky hattricku Braydena Schenna zápas otočili a zvítězili 4:2. O týden později pak v Texasu zvítězili Stars, kteří Letce porazili 3:1.

Jelikož tým z Dallasu vstoupil do NHL teprve v roce 1993 a dnešní soupeři nastupují v odlišných konferencích, Flyers a Stars spolu příliš mnoho zápasů neodehráli. Obě mužstva se ve své historii střetla celkem třiatřicetkrát a jejich statistiky jsou zcela totožné. Hokejisté z Philadelphie dokázali vyhrát ve 12 zápasech, dvanáctkrát se radovali hokejisté z Texasu a 9 utkání skončilo remízou. Na domácím ledě mají Letci o něco málo lepší statistiku, když z celkových 17 duelů dokázali vyhrát 7, čtyřikrát vyšli ze zápasu lépe hosté z Dallasu a v 6 duelech si oba týmy body rozdělily.

Flyers žádné změny ve své sestavě pro dnešní zápas s Dallasem neplánují. K žádným změnám nedošlo ani na marodce Letců. Stejně jako v utkání s Buffalem, tak i dnes bude trenér Flyers vinou zranění postrádat dva své hráče. V sestavě Letců s určitostí nepředstaví český gólman Michal Neuvirth, jehož n vyřadilo zranění v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je pak obránce Brandon Manning, který by měl minimálně 3 týdny laborovat se zraněním v horní části těla. Dnešní zápas pak budou pouze v roli náhradníků sledovat útočník Jori Lehtera a obránce Mark Alt.

Zdejme pro nikoho není překvapením, že trenér Dave Hakstol pošle mezi tři tyče Letců z Philadelphie také dnes dvaatřicetiletého kanadského gólmana Briana Elliotta, který při absenci Michala Neuvirtha předvádí výborné výkony. Rodák z Newmarketu odchytal během letošní základní části NHL zatím celkem 24 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.68 gólu na zápas. Záda dnes bude Elliottovi opět krýt pětadvacetiletý americký brankář Alex Lyon.

Do Dallasu přivedli před začátkem nové sezóny zkušeného amerického brankáře Bena Bishopa, který je tedy letos v týmu Stars jasnou jedničkou. Jedenatřicetiletý rodák z Denveru dostane v brankovišti Hvězd příležitost také dnes proti Philadelphii. Bishop odchytal v letošní sezóně zatím celkem 24 zápasů s úspěšností 90.9% a průměrem 2.75 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Starší bude pro dnešní zápas zkušený finský brankář Kari Lehtonen.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Dallas Stars

Forma

Flyers (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
15.12.2017 Flyers vs. Sabres 2:1
13.12.2017 Flyers vs. Maple Leafs 4:1
8.12.2017 Canucks vs. Flyers 4:1
7.12.2017 Oilers vs. Flyers 2:4
5.12.2017 Flames vs. Flyers 2:5

 

Stars (P-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
16.12.2017 Devils vs. Stars
5:2
14.12.2017 Isladers vs. Stars
2:5
12.12.2017 Rangers vs. Stars
1:2p
10.12.2017 Stars vs. Golden Knights
3:5
8.12.2017 Blues vs. Stars
3:0

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů

Informace

Philadelphia Flyers vs. Dallas Stars

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top