Preview: Flyers vs. Maple Leafs

Po třech výhrách na západě Kanady, kde Flyers dokázali porazit Calgary, Edmonton i Vancouver, se svěřenci kouče Davea Hakstola přesouvají zpět domů do Philadelphie, kde je čeká série pěti utkání před domácím publikem. Tuto sérii odstartují Letci dnes v noci od 01:00 SEČ, kdy na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají mužstvo Toronta Maple Leafs, které je po 31 odehraných zápasech se ziskem 41 bodů na druhém místě tabulky Východní konference.

Flyers a Leafs na sebe během letošního ročníku narazili zatím pouze jednou. Oba celky se střetly koncem října v Air Canada Centre, kde se sice domácí dostali zásluhou Kadriho do vedeni, avšak Flyers udeřili hned třikrát po sobě, když se prosadil Filppula, Manning a Voráček. Druhým gólem sice ještě Kadri dal svému týmu šanci, avšak kapitán Letců z Philadelphie Claude Giroux rozhodl o výhře svého celku 4:2.

Dnešní zápas bude již 179. měřením sil těchto dvou celků v nejprestižnější hokejové lize na světě. Letci z Philadelphie ve vzájemných duelech naprosto dominují, když ze 179 utkání dokázali zvítězit hned v 95 případech. Pouze jedenašedesátkrát se z výhry radovali Leafs a 22 zápasů skončilo dělbou bodů. Flyers se proti Torontu daří také před vlastním publikem, kde z celkových 88, zápasů radovali hned čtyřiapadesátkrát, 26 skončilo výhrou hostujícího týmu a osmkrát si obě mužstva body rozdělila.

Celek z Philadelphie bude v dnešním zápase s Torontem postrádat vinou zdravotních problémů pouze dvojici hráčů. Připraven do hry zatím stále není devětadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce Flyers je kanadský obránce Brandon Manning, kterého do hry utkání nepustí zranění v horní části těla. Manning by měl svému týmu chybět zhruba měsíc. Naopak po desetizápasové pauze je připraven na návrat důrazný český obránce Radko Gudas, který si odpykal trest od disciplinární komise.

Jelikož Flyers nemají momentálně k dispozici Michala Neuvirtha, je jasné, že dnes dostane v brankovišti Letců opět přednost dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott, který si za své poslední výkony vysloužil ocenění 3. hvězda uplynulého týdne. Celkově odchytal rodák z Newmarketu v letošním ročníku již 22 zápasů s úspěšností 91.2% a průměrem 2.79 gólu na zápas. Záda by měl Elliottovi krýt Alex Lyon, jehož Flyers povolali z farmy Lehigh Valley Phantoms. Pětadvacetiletý Američan na svůj debut v NHL stále čeká.

Také trenér Leafs Mike Babcock již oznámil, který z brankářů dnes bude hájit svatyni jeho mužstva. V Torontu mají letos brankářskou jedničku jasnou a je jí osmadvacetiletý dánský brankář Frederik Andersen. Rodák z Herningu odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části NHL celkem 26 zápasů s úspěšností zákroků 92.2% a průměrem 2.67 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Leafs dnes bude zkušený Curtis McElhenney.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Toronto Maple Leafs

 

Forma

Flyers (V-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
8.12.2017 Canucks vs. Flyers 4:1
7.12.2017 Oilers vs. Flyers 2:4
5.12.2017 Flames vs. Flyers 2:5
2.12.2017 Flyers vs. Flames 0:3
29.11.2017 Flyers vs. Sharks 1:3

 

Maple Leafs (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
11.12.2017 Maple Leafs vs. Oilers
1:0
10.12.2017 Penguins vs. Maple Leafs
3:4
7.12.2017 Maple Leafs vs. Flames
2:1p
3.12.2017 Canucks vs. Maple Leafs
2:1
1.12.2017 Oilers vs. Maple Leafs
4:6

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů

Informace

Philadelphia Flyers vs. Toronto Maple Leafs

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top