Preview: Flyers vs. Bruins

Prolomit sérii devíti proher budou chtít dnes večer hokejisté z Philadelphie, kteří před svými fanoušky ve Wells Fargo Center přivítají od 19:00 SEČ mužstvo Bostonu Bruins. Flyers se momentálně vůbec nedaří, když z posledních devíti duelů dokázali vytěžit pouhých 5 bodů za čtyři prohry po prodloužení a jednu prohru po samostatných nájezdech. Zdali se konečně svěřencům kouče Davea Hakstola podaří prolomit sérii proher, mohou sledovat fanoušci Letců na stanici Nova Sport 1.

Letci z Philadelphie na Bruins v posledních letech příliš neumí a stejně tomu bylo také v loňském ročníku. Oba celky na sebe v uplynulé sezóně nerazili celkem třikrát a bostonští hokejisté si ze vzájemných duelů odnesli hned pět bodů. První duel ve Wells Fargo Center sice ještě vyhráli Flyers, kteří svého soupeře porazili 3:2 po samostatných nájezdech, avšak v TD Garden byli úspěšnější Bruins, kteří před domácím publikem vyhráli 6:3 a 2:1.

Stejně jako Boston Bruins tak i Philadelphia Flyers patří v nejprestižnější hokejové lize na světě k tradičním týmům. Oba soupeři se tak ve své historii střetli již 192 vzájemných a mnohem úspěšnější je celek z Massachusetts, jenž dokázal zvítězit již ve 103 zápasech. Letci se z výhry nad Bostonem radovali osmašedesátkrát a 21 zápasů skončilo až remízou. Na ledě Philadelphie jsou statistiky mnohem vyrovnanější. Z celkových 95 vzájemných duelů dokázali Flyers zvítězit v 39 případech, 46 utkání skončilo ve prospěch Medvědů a v deseti případech si oba celky body rozdělili.

Stejně jako ve včerejším utkání se San José, tak i dnes nebude Letcům z Philadelphie chybět vinou zdravotních problémů ani jeden z jejich hráčů. V sestavě Flyers se dnes proti Bruins nepředstaví pouze důrazný český obránce Radko Gudas, který je mimo hru kvůli desetizápasovému trestu od disciplinární komise. V sestavě Flyers již nebude figurovat ani mladičký forvard Danick Martel, jehož vedení Letců poslalo zpět na farmu Lehigh Valley Phantoms.

Po jednozápasové pauze se mezi tři tyče Letců z Philadelphie vrací dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott, v listopadu sice nepředváděl vůbec špatné výkony, avšak zbytek hráčů nedokázal svého brankáře nikterak podpořit. Rodák z Newmarketu odchytal během letošní základní části již 18 zápasů s úspěšností zákroků 90.5% a průměrem 2.96 gólu na zápas. Záda bude Elliottovi krýt devětadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth.

Přestože mají v Bostonu brankářskou jedničku již řadu let naprosto jasnou, letos Bruins své gólmany poměrně často střídají. Dnes však tým z Massachusetts vsadí na zkušeného finského brankáře Tuukku Raska, který v letošním ročníku odchytal zatím 14 zápasů s úspěšností zákroků 89.9% a průměrem 2.84 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Bruins bude kazašský brankář Anthon Chudobin.

Forma

Flyers (P-PP-PP-PP-P)

Datum Zápas Skóre
29.11.2017 Flyers vs. Sharks 1:3
28.11.2017 Penguins vs. Flyers 5:4p
24.11.2017 Flyers vs. Islanders 5:4p
23.11.2017 Islanders vs. Flyers 4:3p
22.11.2017 Flyers vs. Canucks 2:5

 

Bruins (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
30.11.2017 Bruins vs. Lightning
3:2
26.11.2017 Bruins vs. Oilers
2:4
24.11.2017 Bruins vs. Penguins
4:3
23.11.2017 Devils vs. Bruins
2:3n
19.11.2017 Sharks vs. Bruins
1:3

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins

Začátek: 19:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top