Preview: Flyers vs. Islanders

Takzvaný home-to-home zápas čeká dnes hokejisty z Philadelphie. Jelikož se tedy Flyers ve středu představili na ledě New Yorku Islanders, dnes před vlastním publikem přivítají stejný celek. Zápas mezi Letci a Ostrovany odstartuje netradičně ve 22:00 SEČ a čeští a slovenští fanoušci jej mohou sledovat na stanici Nova Sport 1. Dokáží svěřenci kouče Davea Hakstola navázat na kvalitní výkon z Barclays Center a oplatit týmu z Long Islandu porážku?

Jak již bylo zmíněno, Flyers a Islanders na sebe narazili před dvěma dny v Brooklynu a k vidění byl velmi zajímavý zápas. Svěřenci kouče Davea Hakstola se dostali hned v úvodu do vedení, když se štěstím dostal kotouč za Greissova záda Taylor Leier. Ostrovanům se však ještě v první třetině podařilo srovnat, když přesilovou hru využit mladíček Matthew Barzal. Na začátku druhé části poslal Letce opět do vedení rakouský forvard Michael Raffl. Při přesilové hře 5 na 3 však srovnal Johnny Boychuk a následně poslal Islanders do vedení 3:2 Ho-Sang. Jakub Voráček srovnal na 3:3 a o osudu zápasu nakonec muselo rozhodnout prodloužení, v němž měli více sil domácí Isles, čehož využil Josh Bailey, který týmu z New Yorku vystřelil bonusový bod.

Že jsou Letci z Philadelphie a Ostrované častými soupeři ukazují i historické statistiky obou celků. Flyers a Islanders na sebe narazili celkem ve 262 zápasech, z nichž mužstvo z Philadelphie dokázalo vyhrát 136 duelů, ve 100 utkáních si z výhry radovali Isles a 26 utkání skončilo remízou. Na domácím ledě ve vzájemných duelech Letci naprosto dominují. Ve Philadelphii se oba celky střetly v celkem 128 zápasech, z nichž hned 78 dokázali Flyers vyhrát, 39 duelů skočilo lépe pro hosty z Long Islandu a v 11 případech se diváci vítěze nedočkali.

Tým z Pensylvánie netrápí momentálně téměř žádná zranění a tak dnes budou Flyers vinou zdravotních problémů postrádat pouze jediného hráče. V sestavě Letců se stále ještě nepředstaví zkušený kanadský obránce Andrew MacDonalda, který laboruje se zraněním nohy. Do zápasu s Islanders pak nenastoupí ještě český bek Radko Gudas, který si odpykává svůj desetizápasový trest od disciplinární komise.

Stejně jako ve středu, tak i v dnešním zápase na ledě Philadelphie se budou muset Islanders obejít pouze dvojice svých spoluhráčů. Mimo hru je totiž momentálně jedenatřicetiletý ruský útočník Nikolaj Kulemin, jehož vyřadilo zranění v horní části těla. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce Isles je pak útočník Shayne Prince, jehož trápí zranění kotníku.

Jelikož dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott předvádí v posledních zápasech vynikající výkony, je velmi pravděpodobné, že jej trenér Flyers Dave Hakstol pošle mezi tři tyče také dnes. Rodák z Newmarketu odchytal během letošní základní části NHL zatím 16 zápasů s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.72 gólu na zápas. Nahradím gólmanem by tak měl být opět Michal Neuvirth.

Islanders zatím nepotvrdili, který z brankářů dnes bude čelit útočníkům Flyers. Celek z Long Islandu své golamany pravidelně střídá a v letošním roce zatím nemá vyloženou jedničku. Jedenatřicetiletý německý brankář Thomas Greiss letos odchytal 11 zápasů s úspěšností zákroků 90.6% a průměrem 3.30 gólů na zápas. Zkušený slovenský brankář Jaroslav Halák odchytal stejný počet duelů jako jeho brankářský kolega – úspěšnost 89.6%, průměr 3.14 gólu na zápas.

Sestavy

Philadelphia Flyers

New York Islanders

Forma

Flyers (PP-P-PP-PP-P)

Datum Zápas Skóre
23.11.2017 Islanders vs. Flyers 4:3p
22.11.2017 Flyers vs. Canucks 2:5
18.11.2017 Flyers vs. Flames 4:5p
17.11.2017 Jets vs. Flyers 3:2n
15.11.2017 Wild vs. Flyers 3:0

 

Islanders (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
23.11.2017 Islanders vs. Flyers
4:3p
19.11.2017 Hurricanes vs. Islanders
4:2
19.11.2017 Lightning vs. Islanders
3:5
17.11.2017 Islanders vs. Hurricanes
6:4
12.11.2017 Blues vs. Islanders
2:5

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. New York Islanders

Začátek: 22:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top