Preview: Flyers vs. Canucks

Zastavit sérii čtyř proher v řadě se dnes budou snažit hokejisté z Philadelphie, kteří na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají od 01:00 SEČ mužstvo Vancouveru Canucks. Ani Kosatky však neprožívají zrovna nejlepší formu, když z posledních pěti duelů zvítězili stejně jako Flyers pouze jedenkrát. Čeští a slovenští příznivci budou moci dnešní utkání sledovat na stanici Nova Sport 1.

Dnes v noci na sebe opět narazí týmy, které se nacházejí v odlišných konferencích. To znamená, že Flyers a Canucks na sebe během loňského ročníku narazili pouze dvakrát a v obou případech byli úspěšnější svěřenci trenéra Davea Hakstola. Před domácím publikem si Flyers připsali cenné dva body za výhru 5:4 po samostatných nájezdech. Velmi vyrovnaný duel byl k vidění také ve Vancouveru, kde Letci sice vedli už 3:0, avšak Canucks se podařilo snížit na 3:2. To však bylo z jejich strany všechno a Flyers se tak opět mohli radovat z výhry.

Flyers a Canucks jsou v NHL tradičními týmy o čemž vypovídá také počet vzájemných zápasů. Dnešní soupeři proti sobě odehráli ve své historii celkem 119 zápasů, z nichž Letci vyhráli hned 73, pouhých 33 utkání skončilo vítězstvím Kosatek a 13 duelů vítěze neurčilo. Flyers samozřejmě dominují také na domácím ledě, kde z celkových 61 zápasů dokázali domácí vyhrát 40, dvacetkrát si z Philadelphie odvezli dva body hokejisté Vancouveru a pouze jednou skončil zápas remízou.

Celek z Philadelphie v současné době žádná rozsáhlá marodka netrápí. Flyers se v dnešním utkání s Canucks budou muset vinou zranění obejít pouze bez jediného hráče, kterým je zkušený kanadský obránce Andrew MacDonald. Rodák z Judique již sice trénuje, avšak na dnešní zápas ještě není připraven. Místo suspendovaného Radka Gudase tak opět zaujme Mark Alt. Trenér Dave Hakstol se rozhodl pro další změny v sestavě a pouze z tribuny tak bude zápas s Vancouverem sledovat útočníka Dale Weise.

Ani Canucks si momentálně nemusejí dělat příliš mnoho starostí s množstvím svých zraněných hráčů. Kouč Canucks Travis Green bude ve Wells Fargo Center postrádat pouze dva své svěřence. V sestavě Vancouveru se totiž nepředstaví sedmadvacetiletý kanadský obránce Christian Tanev, který laboruje se zraněním v horní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Kosatek je pak třiadvacetiletý bek Troy Stecher, jehož do zápasů nepustí zranění nohy. Zbytek svých svěřenců má trenér Green plně k dispozici.

Po pěti zápasech v roli náhradníka se dnes mezi tři tyče Letců z Philadelphie postaví devětadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth. Rodák Ústí nad Labem odchytal během letošní základní části NHL zatím 6 utkání s úspěšností 92.8% a průměrem 2.17 gólu na zápas. Záda bude Neuvirthovi krýt dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott, jenž v posledních zápasech dostával mnohem více příležitostí.

Také Canucks již vědí, na kterého z brankářů dnes trenér Travis Green vsadí. Ve Vancouveru mají letos pozici jedničky vyřešenou a tak se v brankovišti celku z Britské Kolumbie opět představí sedmadvacetiletý švédský brankář Jacob Markstrom. Rodák z Gävle odchytal v průběhu letošní sezóny již 15 zápasů s úspěšností zákroků 91.0% a průměrem 2.63 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Canucks dnes bude Švéd Anders Nilsson.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Vancouver Canucks

 

Forma

Flyers (PP-PP-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
18.11.2017 Flyers vs. Flames 4:5p
17.11.2017 Jets vs. Flyers 3:2n
15.11.2017 Wild vs. Flyers 3:0
12.11.2017 Flyers vs. Wild 0:1
10.11.2017 Flyers vs. Blackhawks 3:1

 

Canucks (PP-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
18.11.2017 Canucks vs. Blues
3:4P
17.11.2017 Canucks vs. Golden Knights
2:5
15.11.2017 Kings vs. Canucks
2:3
12.11.2017 Sharks vs. Canucks
5:0
10.11.2017 Ducks vs. Canucks 4:1

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Vancouver Canucks

Začátek: 01:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top