Preview: Flyers vs. Flames

Přestože se Letci z Philadelphie mohou v posledních zápasech spolehnout na vynikající výkony Briana Elliotta a celé defenzivy, do kolen je sráží slabá ofenziva, když kromě první lajny není zbytek týmu schopný bodově nikterak přispět. Možnost nápravy budou mít Flyers dnes večer. Na domácím ledě ve Wells Fargo Center totiž svěřenci kouče Davea Hakstol přivítají od 19:00 SEČ mužstvo Calgary Flames. Čeští a slovenští fanoušci mohou dnešní duel sledovat na stanici Nova Sport 1.

Flyers a Flames jsou celky z odlišných konferencí a tak na sebe v minulém ročníku NHL narazily celkem dvakrát. V obou případech se ze zisku dvou bodů radovaly domácí týmy. Nejprve se dnešní soupeři představili ve Philadelphii, kde dokázali před vlastním publikem uspět Letci, jež si připsali oba body za výhru 5:3. V Calgary pak byli v polovině února úspěšnější hokejisté Flames, kteří vyhráli i díky výkonu Briana Elliotta, jenž loni háji právě barvy Plamenů, 3:1.

Plameny z Calgary figurují v nejprestižnější hokejové lize na světě od roku 1980, což znamená, že Flyers a Flames spolu odehráli již řadu utkání. Dnešní soupeři se ve své historii utkali celkem sedmdesátkrát – 35 výher si připsali Letci z Philadelphie, 31 výher mají na kontě hokejisté z Calgary a čtyřikrát si oba celky doby rozdělily. Na domácím ledě přivítali Flyers hráče Flames v celkem 34 zápasech, z nichž 19 dotáhli do vítězného konce domácí hokejisté, třináctkrát se radovali hosté a dva zápasy skončily remízou.

Jelikož se v minulém zápase vrátil do sestavy Letců z Philadelphie Nolan Patrick, jehož trápil otřes mozku, trenér Dave Hakstol si v současné době nemusí dělat příliš velké starosti s marodkou svého týmu. Mimo hru zůstává prozatím vinou zranění nohy obránce Andrew MacDonalda, avšak i on je již velmi blízko návratu zpět do hry. Zkušený kanadský bek již trénuje na ledě a zpět ve hře by mohl být během příštího týdne. Flyers se však budou muset obejít bez českého obránce Radka Gudase, jehož čeká v neděli disciplinární řízení za seknutí protihráče do hlavy.

Stejně jako Flyers, tak ani Flames momentálně netrápí příliš mnoho zranění. Plameny se dnes ve Wells Fargo Center budou muset obejít bez pětadvacetiletého českého útočníka Daniela Přibyla, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flames je pak velezkušený gólman Mike Smith. V sestavě se však vinou disciplinárního trestu nepředstaví ani devatenáctiletý forvard Matthew Tkachuk, který si vysloužil trest za hromadnou potyčku v utkání s Red Wings.

Letci z Philadelphie včera vynechali trénink a není tak jasné, kterého z brankářů dnes pošle kouč Dave Hakstol mezi tři tyče. S ohledem na současnou formu se však dá očekávat, že i po páté v řadě dostane přednost dvaatřicetiletý kanadský brankář Brian Elliott, který v posledních čtyřech duelech pustil za svá záda pouhých pět střel soupeřů. I přesto z těchto čtyř zápasů dokázali Flyers vytěžit pouhé 3 body. Rodák z Newmarketu odchytal během letošní sezóny zatím 13 zápasů s úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.53 gólu na zápas. Michal Neuvirth by tak měl být i dnes pouze náhradníkem.

Ani Flames neoznámili, který z jejich gólmanů bude v dnešním zápase s Philadelphií v brankovišti. Brankářská jednička Plamenů Mike Smith vynechal poslední zápas kvůli zranění a není tak jasné, zda bude připraven nastoupit ve Wells Fargo Center. V brnance Calgary by se tak měl představit devětadvacetiletý švédský gólman Eddie Lack, kterému se letos zatím příliš nedaří. Rodák z Norrtälje odchytal během letošní základní části zatím 4 zápasy s úspěšností zákroků 81.3% a průměrem 5.29 gólu na zápas.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Calgary Flames

Forma

Flyers (PP-P-P-V-PP)

Datum Zápas Skóre
17.11.2017 Jets vs. Flyers 3:2n
15.11.2017 Wild vs. Flyers 3:0
12.11.2017 Flyers vs. Wild 0:1
10.11.2017 Flyers vs. Blackhawks 3:1
5.11.2017 Flyers vs. Avalanche 5:4n

 

Flames (P-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
16.11.2017 Red Wings vs. Flames 8:2
14.11.2017 Flames vs. Blues
7:4
10.11.2017 Flames vs. Red Wings
6:3
8.11.2017 Flames vs. Canucks
3:5
6.11.2017 Flames vs. Devils
5:4p

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Calgary Flames

Začátek: 19:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top