Preview: Flyers vs. Blues

Druhý zápas během čtyřiadvaceti hodin dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se po prohře na ledě Blackhawks přesunuli do St. Louis, kde v noci od 01:00 SEČ vyzvou ve Scottrade Centre domácí Blues. Tým z Missouri vstoupil do letošního ročníku skvěle, když po třinácti zápasech vévodí tabulce Západní konference a z pěti domácích duelů zatím získali všech 10 bodů.

V uplynulém ročníku na sebe Flyers a Blues narazili dvakrát a v obou případech byli úspěšnější hokejisté ze St. Louis. Před svými fanoušky si Bluesmani dokázali s Letci poradit poměrně snad 6:3. Ve Philadelphii byl pak zápas mnohem vyrovnanější avšak pro Flyers byl největší překážkou gólman Carter Hutton, který zlikvidoval všechny pokusy Letců a Blues si tak z Wells Fargo Center odvezli oba body za výhru 2:0.

Flyers přišli ve včerejším zápase s Blackhawks o dalšího obránce, což začíná být již velkou tradicí. Utkání v United Center nedohrál kvůli zranění v horní části těla český obránce Radko Gudas, který s největší pravděpodobností nenastoupí ani dnes. Na dvojzápas do Chicaga a St.Louis neodcestovali obránce Shayne Gostisbehere (horní část těla) a Nolan Patrick (otřes mozku). Oba hokejisté byli včera na ledě a podle generálního manažera Rona Hextalla by mohli být k dispozici v sobotu proti Avalanche. Jejich status zůstává stále day-to-day (ze dne na den). Zhruba měsíc by měl Flyers chybět zkušený kanadský obránce Andrew MacDonald, jehož trápí zranění nohy. Nešťastné zranění postihlo také Sama Morina, který je na dva týdny mimo hru s blíže nespecifikovaným zraněním.

St. Louis bude v utkání s Flyers chybět kvůli zdravotním problémům čtveřice hráčů. Před vlastními příznivci se dnes nepředstaví švédský forvard Patrik Berglund, jehož trápí zranění v dolní části těla. Mimo hru je také velezkušený kanadský obránce Jay Bouwmeester, který laboruje se zraněním kotníku. V sestavě Blues bude chybět také Robby Fabbri, jehož do zápasu s Flyers nepustí zranění kolene. Posledním hráčem na marodce Bluesmanů je pak dvaadvacetiletý mladík Zachary Sanford, který je mimo hru se zraněním ramene.

Jelikož Flyers včera do brankoviště poslali Briana Elliotta a trenér Dave Hakstol při takzvaných back-to-back zápasech své gólmany pravidelně střídá, dnes by měl mezi tři tyče Letců z Philadelphie zamířit devětadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v letošní základní části zatím 4 utkání s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.30 gólu na zápas.

Blues dnes nebudou nikterak experimentovat a do své branky pošlou svou brankářskou jedničku, kterou je sedmadvacetiletý Kanaďan Jake Allen. Rodák z Frederictonu odchytal během dosavadního průběhu letošní sezóny celkem 10 zápasů s úspěšností zákroků 92.1% a průměrem 92.1%. Záda bude krýt Allenovi jedenatřicetiletý Carter Hutton.

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

St. Louis Blues

 

Forma

Flyers (PP-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
2.11.2017 Blackhawks vs. Flyers 3:0
31.10.2017 Flyers vs. Coyotes 3:4p
29.10.2017 Maple Leafs vs. Flyers 2:4
27.10.2017 Senators vs. Flyers 5:4
25.10.2017 Flyers vs. Ducks 2:6

 

Blues (V-V-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
31.10.2017 Blues vs. Kings
4:2
29.10.2017 Blues vs. Blue Jackets
4:1
28.10.2017 Hurricanes vs. Blues
1:2
26.10.2017 Blues vs. Flames
5:2
22.10.2017 Golden Knights vs. Blues
3:2p

Stadion


Scottrade Center je víceúčelová aréna v St. Louis v americkém státě Missouri. Byla otevřená 8. 10. 1994. Oficiální kapacita haly pro hokej je 19 150 diváků. Její předešlý název bol Kiel Center, jako pocta po bývalém starostovi města. Náklady na stavbu Scottrade Center činily 135 milionů dolarů. Hala stojí na místě původní haly Kiel Auditorium, která byla postavena v roce 1932 a sloužila jako městské divadlo pro občany St. Louis.

Informace

St. Louis Blues vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top