Preview: Flyers vs. Senators

Po pěti duelech na domácím ledě se hokejisté z Philadelphie přesouvají do hlavního města Kanady, kde dnes v noci od 01:30 SEČ vyzvou v Canadian Tire Center domácí Ottawu Senators. Flyers se poslední zápas ve Wells Fargo Center vůbec nevydařil, když od Ducks schytali debakl 2:6. Proti Senators se tak svěřenci kouče Davea Hakstola budou snažit vrátit zpět na vítěznou vlnu.

Jelikož Flyers a Senators patří do Východní konference, oba celky na sebe v loňském ročníku narazili celkem třikrát a ve všech třech utkáních se po základní hrací době nerozhodlo a všechna tři skončila stejným výsledkem. První duel ve Wells Fargo Center museli za stavu 2:2 rozhodnout až samostatné nájezdy, kde bonusový bod vystřelil Sens kapitán Erik Karlsson. Druhé utkání v Ottawě pak dopadlo lépe pro Flyers, když se v prodloužení prosadil kapitán Claude Giroux a rozhodl tak o výhře svého celku 3:2. I poslední zápas dopadl nečekaně tímto výsledkem. Na domácím ledě se radovali z výhry 3:2 po nájezdech hokejisté z Philadelphie.

V historii obou celků spolu Flyers a Sens odehráli celkem 90 utkání, z nichž 44 dokázali vyhrát hokejisté z Philadelphie, 39 zápasů ovládli Senators a pouhých 8 zápasů skončilo remízou. V Ottawě se podle očekávání Letcům nedaří tolik, jako na domácím ledě. V hlavním městě Kanady odehráli Flyers celkem 45 utkání, z nichž 17 vyhráli, 22 duelů skončilo lépe pro Senátory a šestkrát se o vítězi nerozhodlo.

Minulý zápas s Ducks po tvrdém hitu nedohrál mladičký Nolan Patrick, avšak devatenáctiletý forvard již včera normálně trénoval a podle svých slov je na dnešní utkání plně připraven. V sestavě Letců z Philadelphie chyběl v posledním duelu také Taylor Leier, nad jehož startem visí stále otazník. Další hráče však Letci na marodce nemají a tak má kouč Dave Hakstol k dispozici téměř kompletní kádr.

Na rozdíl od Flyers, Senaros mají v úvodu letošní sezóny poměrně velký problém s marodkou. Trenér Ottawy Guy Boucher se v dnešním duelu s Philadelphií bude muset obejít bez pětice svých hráčů. Do zápasu dnes nezasáhne útočník Kyle Turris, jehož do hry nepustí nemoc. Mimo hru je momentálně také zkušený forvard Bobby Ryan, který laboruje se zraněním prstu. Před vlastním publikem si nezahraje ani útočník Zack Smith, jehož trápí zranění v horní části těla. Na marodce Senators se v současné době nachází vinou zranění krku také Clarke MacArthur. Posledním zraněným hráčem Ottawy je pak forvard Colin White (zápěstí).

Po dvouzápasové pauze se mezi tři tyče Letců z Philadelphie vrací devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který se v úvodu ročníku prezentuje ve vynikající formě. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku 3 utkání s úspěšností zákroků 95.7% a průměrem 1.36 gólu na zápas. Záda bude českému reprezentantovi krýt zkušený kanadský gólman Brian Elliott.

Také Senators již potvrdili, který z gólmanů se dnes představí v brankovišti. V Ottawě mají pozici brankářské jedničky vyřešenou a kouč Guy Boucher tak i dnes pošle do branky zkušeného amerického gólmana Craiga Andersona. Šestatřicetiletý rodák z Park Ridge odchytal v letošní sezóně zatím 7 duelů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.48 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Ottawy dnes bude Mike Condon.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Ottawa Senators

Forma

Flyers (P-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
25.10.2017 Flyers vs. Ducks 2:6
21.10.2017 Flyers vs. Oilers 2:1
20.10.2017 Flyers vs. Predators 0:1
17.10.2017 Flyers vs. Panthers 5:1
15.10.2017 Flyers vs. Capitals 8:2

 

Senators (PP-V-PP-P-V)

Datum Zápas Skóre
25.10.2017 Senators vs. Kings
2:3p
22.10.2017 Senators vs. Maple Leafs
6:3
20.10.2017 Senators vs. Devils
4:5n
18.10.2017 Senators vs. Canucks
0:3
15.10.2017 Oilers vs. Senators
1:6

Stadion


Canadian Tire Centre (dříve také Scotiabank Place, The Palladium nebo Corel Centre) je multifunkční aréna v hlavním městě Kanady, čili v Ottawě. Moderní hala je domácím stánkem Ottawy Senators (NHL), Ottawy 67’s (OHL) a basketbalového celku Ottawa SkyHawks (NBL). Stadion byl slavnostně otevřen 15. leda roku 1996. Náklady na celou stavbu čily 170 milionů dolarů. Kapacita arény je pro hokejová utkání 19.153 diváků, respektive 20.500 pokud započteme i místa k stání.

Informace

Ottawa Senators vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 01:30 SEČ

TV:

Top