Preview: Flyers vs. Ducks

Poslední utkání z pětizápasové série na domácím ledě dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří od 01:00 SEČ přivítají na svém ledě ve Wells Fargo Center mužstvo Anaheimu Ducks. Letcům se úvodu letošního ročníku vydařil, když z prvních osmi duelů dokázali vytěžit 10 bodů. Kačeři, které na začátku sezóny trápila rozsáhlá marodka, mají na kontě po sedmi zápasech sedm bodů.

Flyers a Ducks na sebe v letošním ročníku základní části již jednou narazili, což znamená, že dnes se obě mužstva utkají naposledy. První vzájemný duel byl na programu před dvěma týdny v Kalifornii, a přestože byli hosté z Philadelphie lepším mužstvem, zápas byl nakonec velmi napínavý. V úvodu zápasu poslal Letce do vedení obránce Ivan Provorov, avšak za pouhé čtyři minuty dokázali Ducks srovnat, když se prosadil Antoinne Vermette. Ve druhé třetině šli opět do vedení Flyers. Tentokrát se prosadil Sean Couturier. Kačeři však ve třetí části během oslabení z hole Fowlera srovnali a poslali tak duel do prodloužení, v němž nakonec o výhře Flyers rozhodl Wayne Simmonds.

Celek z Pensylvánie na svého dnešního soupeře vůbec neumí. Flyers a Ducks se ve své historii utkali celkem třiatřicetkrát a pouze v 11 zápasech se celek z Pensylvánie radoval se zisku dvou bodů. V pěti případech si oba celky body rozdělily a zbylých 17 duelů skončilo vítězstvím Kačerů. Letců se proti Anaheimu nedaří ani na domácím ledě. Ve Wells Fargo Center spolu dnešní soupeři odehráli celkem 15 zápasů, z nichž Flyers vyhráli pouhé 4, 8 utkání skočilo lépe pro hosty z Kalifornie a třikrát utkání vítěze nepoznalo.

Letci z Philadelphie přišli v posledním zápase proti Edmontonu Oilers o zkušeného kanadského obránce Andrew MacDonalda, který bude chybět vinou zranění kolene minimálně měsíc. Trenér Dave Hakstol byl tak nucen přeházet obranné páry. Po boku Ivana Provorova dnes nastoupí Robert Hagg, druhou obrannou dvojící bude Shayne Gostisbehere – Radko Gudas. Třetí pár pak bude tvořit Travis Sanheim s Brandonem Manningem.

Poslední zápasy vinou menších zranění vynechali útočníci Jordan Weal a Taylor Leier. První jmenovaný se sice zúčastnil dopoledního rozbruslení, avšak z ledu odešel dříve než Matt Read, který by tak ještě dnes mohl zůstat v sestavě Flyers. Taylor Leier na dobrovolném tréninku taktéž nechyběl a od doktrů dostal povolení ke hře. Jedno je však zcela jisté. Do dnešního duelu s Anaheimem nezasáhne zkušený kanadský forvard Dale Weise, jehož ve třetím útoku nahradí Jori Lehtera.

Jak již bylo zmíněno, Ducks mají v úvodu letošního ročníku problém s poměrně rozsáhlou marodkou. Také dnes se bude muset kouč Randy Carlyle obejít hned bez šesti svých svěřenců. Mimo hru je stále kapitán Kačerů Ryan Getzlaf, jehož trápí zranění v dolní části těla. V sestavě Ducks se neobjeví ani útočníci Cam Fowler a Patrick Eaves, kteří taktéž laborují s blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla. Do zápasu s Philadelphií nezasáhne ani důrazný forvard Ryan Kesler, jehož vyřadilo zranění kyčle. Spolehnout se Ducks nemohou ani na obránce Samiho Vatenena (rameno) a velezkušeného gólmana Ryana Millera (dolní část těla).

Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol vsadí také v dnešním duelu na dvaatřicetiletého kanadského gólmana Briana Elliotta, který odchytal také poslední duel s Edmontonem. Velezkušený kanadský brankář odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 5 zápasů s úspěšností zákroků 89.7% a průměrem 2.80 gólu na zápas. Záda bude rodákovi z Newmarketu krýt také dnes český gólman Michal Neuvirth.

Jelikož Ducks nemají k dispozici kvůli zranění v dolní části těla zkušeného gólmana Ryana Millera, v brankovišti se dnes představí čtyřiadvacetiletý americký gólman John Gibson. Rodák z Pittsburghu odchytal během letošní základní části zatím sedm utkání s úspěšností zákroků 93.2% a průměrem 2.55 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Ducks by měl být švýcarský brankář Reto Berra.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Anaheim Ducks

Forma

Flyers (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
21.10.2017 Flyers vs. Oilers 2:1
20.10.2017 Flyers vs. Predators 0:1
17.10.2017 Flyers vs. Panthers 5:1
15.10.2017 Flyers vs. Capitals 8:2
11.10.2017 Predators vs. Flyers 6:5

 

Ducks (V-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
21.10.2017 Ducks vs. Canadiens 6:2
16.10.2017 Ducks vs. Sabres 1:3
14.10.2017 Avalanche vs. Ducks 3:1
12.10.2017 Ducks vs. Islanders 3:2
10.10.2017 Ducks vs. Flames 0:2

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Anaheim Ducks

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top