Andrew MacDonald bude Letcům chybět 4-6 týdnů

Letci z Philadelphie se budou muset minimálně měsíc obejít bez zkušeného kanadského obránce Andrew MacDonalda, který si odnesl ze zápasu s Edmontonem Oilers zranění kolene, když se v poslední třetině obětavě položil do střely útočníka Marka Letestu.

MacDonaldův blok při hře v oslabení byl jedním z klíčových momentů v zápase s Oilers, který nakonec Flyers dokázali vyhrát těsně 2:1. Rodák z kanadského Judique si však podle slov generálního manažera Ron Hextalla nezahraje čtyři až šest týdnů.

„Byla to ukázková práce. Nejen to zblokování střely, ale také to, že dokázal vstát, pokračovat ve hře a v tak důležitý čas neustále hrát,“ ocenil svého svěřence trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol. „To jsou přesně ty věci, které dají vaší lavičce nový impulz.“

Jedenatřicetiletý kanadský obránce odehrál v letošním ročníku NHL zatím všech 8 duelů, během nichž zaznamenal jeden kanadský bod za jednu branku. V průměru strávil MacDonald na ledové ploše 19 minut a 36 vteřin. Do statistik si navíc zkušený obránce připsal 12 zblokovaných střel.

Nahradit MacDonalda v sestavě Flyers by mohl Brandon Manning, který se v posledních zápasech střídal s mladičkým Travisem Sanheimem. Jednou z možností je také povolání Sama Morina z farmy Lehigh Valley Phantoms. Urostlý mladík předváděl během kempu vynikající výkony, avšak místo v základní sestavě Flyers pro něj nakonec nezbylo.

Top