Preview: Flyers vs. Oilers

Po nevydařeném výkonu proti Nashvillu Predaters, kterému Flyers podlehli na domácím ledě 0:1, čeká svěřence kouče Davea Hakstola další zápas. Ve Wells Fargo Center dnes Letci z Philadelphie přivítají od 19:00 SEČ tým Edmontonu Oilers v čele s hvězdným Connorem McDavidem. Čeští a slovenští příznivci mohou dnešní duel sledovat na stanici Nova Sport 1.

Flyers a Oilers jsou dva týmy z odlišných konferencí, díky čemuž na sebe v loňském ročníku narazili pouze dvakrát. První zápas byl na programu ve Philadelphii a fanoušci se rozhodně nenudili. Olejáři se totiž dostali do dvoubrankového vedení, avšak Flyers během minuty a 12 vteřin dokázali vývoj zápasu otočit. Na začátku třetí třetiny se však Edmonton dostal opět do dvoubrankového vedení, avšak ani to jim nestačilo. V závěru zápasu se totiž trefili postupně Voráček, Giroux a Raffl, kteří rozhodli o výhře Letců 6:5. V odvetném duelu v Rexall Place však byli úspěšnější domácí Oilers, kteří zvítězili 6:3.

Dnešní soupeři patří v NHL k tradičním týmům, avšak během sezóny na sebe příliš často nenarazí, o čemž svědčí také statistiky vzájemných zápasů těchto dvou mužstev. Flyers a Oilers na sebe ve své historii narazili pouze třiasedmdesátkrát, z čehož tým z Philadelphie dokázal zvítězit ve 33 zápasech, dvaatřicetkrát se radovali Olejáři a 9 zápasů skončilo remízou. Na domácím ledě mají však Letci proti Oilers statistiku mnohem pozitivnější. Z celkových 38 zápasů, které se ve Philadelphii odehráli, dokázali domácí Flyers zvítězit hned ve 24 případech, 12 utkání skončilo výhrou Oilers a pouze dvakrát si oba celky body rozdělily.

Minulý zápas se v sestavě Letců z Philadelphie vinou zranění v horní části těla nepředstavil pětadvacetiletý forvard Jordan Weal a hned to bylo na hře Flyers znát. Včera však již kanadský forvard trénoval a měl by tak být připraven nastoupit do dnešního duelu. Žádná další zranění momentálně celek z Pensylvánie netrápí, což znamená, že dnešní utkání s Oilers budou v roli náhradníků sledovat jen útočník Jori Lehtera a obránce Brandon Manning.

Oilers se v úvodu letošního ročníku nedaří tak, jak by si jeho fanoušci představovali. Trenér Todd McLellan musí řešit problémy s poměrně rozsáhlou marodkou. Do zápasu s Flyers totiž dnes nenastoupí hned šestice jeho svěřenců. Mimo hru je v současné době útočník Leon Draisaitl, jehož trápí otřes mozku. Blíže nespecifikované zranění pak trápí dvojici Drake Caggiula, Brian Ferlin. Vinou zranění kolene s v sestavě Olejářů nepředstaví ani slovenský bek Andrej Sekera. Na marodce Edmontonu nechybí ani obránce Ryan Stanton, jehož do zápasu nepustí zranění nohy. Posledním zraněným hráčem je pak Tyler Benson.

Po dvojzápasové pauze se dnes mezi tři tyče Letců z Philadelphie s největší pravděpodobností vrátí dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott. Velezkušený kanadský gólman odchytal během letošní základní části zatím čtyři zápasy s úspěšností zákroků 88.4% a průměrem 3.25 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers by tak měl dnes být devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth.

Trenéři Oilers zatím neoznámili, který z brankářů se dnes představí v brankovišti. Todd McLellan však s největší pravděpodobností vsadí na svou brankářskou jedničku, kterou je třicetiletý kanadský gólman Cam Talbot. Rodák z Caledonie odchytal v dosavadním průběhu sezóny zatím pět duelů s úspěšností zákroků 90.1% a průměrem 3.17 gólu na zápas. Záda by měl Talbotovi krýt čtyřiadvacetiletý Kanaďan Laurent Brossoit.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Edmonton Oilers

Forma

Flyers (P-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
20.10.2017 Flyers vs. Predators 0:1
17.10.2017 Flyers vs. Panthers 5:1
15.10.2017 Flyers vs. Capitals 8:2
11.10.2017 Predators vs. Flyers 6:5
8.10.2017 Ducks vs. Flyers 2:3p

 

Oilers (V-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
20.10.2017 Blackhawks vs. Oilers 1:2p
18.10.2017 Oilers vs. Hurricanes 3:5
15.10.2017 Oilers vs. Senators 1:6
12.10.2017 Oilers vs. Jets 2:5
8.10.2017 Canucks vs. Oilers 3:2

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Edmonton Oilers

Začátek: 19:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top