Preview: Flyers vs. Capitals

Po náročné sérii čtyřech duelů na hřištích soupeřů se hokejisté z Philadelphie představí poprvé v letošním ročníku na domácím ledě ve Wells Fargo Center, kde od 01:00 SEČ přivítají mužstvo Washingtonu Capitals. Pozor si Letci budou muset dát především na kapitána Caps Alexe Ovečkina, jenž během úvodních pěti duelů nasázel neuvěřitelných devět branek.

Jelikož dnešní soupeři jsou již několik let divizními rivaly, během uplynulého ročníku na sebe narazili celkem čtyřikrát. První vzájemný duel byl loni na programu až koncem prosince, kdy Letci na svém ledě zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Odveta ve Verizon Center pak vyzněla jasně pro Capitals, kteří před svými fanoušky vyhráli snadno 5:0. Ve třetím duelu se obě mužstva střetla opět ve Philadelphii, avšak tentokrát si z Wells Fargo Center odvezli všechny tři body Caps, kteří vyhráli 4:1. Zatím poslední vzájemný zápas dospěl až do prodloužení, kde o výhře Capitals 2:1 rozhodl Nicklas Backstrom.

Jak již bylo zmíněno Letci z Philadelphie a Washington Capitals jsou častými soupeři. Během své historie na sebe tyto týmy narazily v celkem 211 utkáních, z nichž 111 jich dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, jedenaosmdesátkrát se radoval celek z Washingtonu a 19 zápasů skončilo remízou. Na domácím ledě jasně dominují hokejisté Flyers, kteří z celkových 110 duelů ve Philadelphii dokázali vyhrát 68, 36 zápasů skončilo lépe pro hosty z hlavního města USA a 6 utkání vítěze neurčilo.

Letce z Philadelphie v úvodu letošního ročníku NHL netrápí vůbec žádná zranění, což znamená, že má kouč Dave Hakstol k dispozici opět kompletní kádr. Zpět na farmu Lehigh Valley Phantoms vedení Flyers poslalo obránce Sama Morina, který si na svou příležitost bude muset ještě počkat. Jedinou změnu oproti minulému utkání udělali Letci v obraně, kdy Travise Sanheima nahradí Brandon Manning. Společně se Sanheimem pak bude zápas z tribuny sledovat útočník Jori Lehtera.

Ani Capitals nemusí na začátku nové sezóny řešit problémy s marodkou. Celek z Washingtonu se dnes v zápase s Philadelphií bude muset obejít pouze bez jediného hráče, a sice zkušeného obránce Matta Niskanena, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Zbytek svých svěřenců má trenér Barry Trotz k dispozici.

Přestože se Brianu Elliottovi minulý zápas na ledě Nashvillu příliš nevydařil, dvaatřicetiletý rodák z Newmarketu dostane v brance Flyers příležitost také v dnešním zápase. Zkušený kanadský gólman odchytal během letošní základní části zatím tři duely s úspěšností zákroků 87.6% a průměrem 3.67 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců bude tak i dnes devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth.

Jelikož Capitals odehráli včera utkání na ledě New Jersey Devils, ranní rozbruslení dnes vynechají. Není tedy zcela jasné, kterého ze svých svěřenců pošle trenér Barry Trotz mezi tři tyče. S největší pravděpodobností by to však měl být jeden z nejlepších gólmanů posledních několika sezón, a sice osmadvacetiletý kanadský gólman Braden Holtby. Rodák z Lloydminsteru letos odchytal zatím 4 zápasy s úspěšností zákroků 92.3% a průměrem 3.47 gólu na zápas. Záda by měl Holtbymu krýt německý gólman Philipp Grubauer.

Philadelphia Flyers

Washington Capitals

 

Forma

Flyers (P-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
11.10.2016 Predators vs. Flyers 6:5
8.10.2016 Ducks vs. Flyers 2:3p
6.10.2016 Kings vs. Flyers 2:0
5.10.2016 Sharks vs. Flyers 3:5
2.10.2016 Flyers vs. Islanders (příprava) 2:5

 

Capitals (V-P-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
14.10.2016 Devils vs. Capitals 2:5
12.10.2016 Capitals vs. Penguins 2:3
10.10.2016 Lightning vs. Capitals 4:3p
8.10.2016 Capitals vs. Canadians 6:1
6.10.2016 Senators vs. Capitals 4:5n

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals

Začátek: 01:00 SEČ

TV: NovaSport 2

Top