Preview: Flyers vs. Islanders (příprava)

Poslední přípravný duel před startem nového ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří na svém ledě ve Wells Fargo Center vyzvou od 23:00 SEČ celek New Yorku Islanders. Oba celky na sebe během letošní přípravy narazili již celkem třikrát. Jednou Letci svému soupeři podlehli po základní hrací době, jednou po prodloužení a jednou se radovali z vítězství po prodloužení, když rozhodl obránce Shayne Gostisbehere.

Flyers by měli do dnešního zápasu s Islanders nastoupit ve stejném složení, v jakém včera trénovali. V elitní formaci se tedy opět představí trojice Claude Giroux, Sean Couturier a Jakub Voráček. Ve druhém útoku se po boku Nolana Patricka představí Wayne Simmonds a Jordan Weal. Do třetí útočné formace se posunul mladičký Travis Konecny, jehož doplní zkušený finský forvard Valtteri Filppula a důrazný Dale Weise. Čtvrtá lajna pak nastoupí ve složení Taylor Leier, Scott Laughton a Michael Raffl.

Trenéři dnes budou chtít vyzkoušet kompletní sestavu, která vyjede ve středu na led k prvnímu zápasu nového ročníku na ledě San José. V defenzivě Letců z Philadelphie by se tak měli představit obránci Shayne Gostisbehere, Andrew MacDonald, Radko Gudas, Brandon Manning, Ivan Provorov a Robert Hagg.

Generálního manažera Flyers Rona Hextalla stále čeká rozhodování o tom, které z hráčů pošle na farmu Lehigh Valley Phantoms a kteří zahájí sezónu s hlavním týmem Letců. Mimo hru jsou zatím útočníci Oskar Lindblom, Matt Read a Jori Lehtera, kteří včera trénovali samostatně. Z obránců je to pak dvojice Sam Morin – Travis Sanheim.

Kouč Letců Dave Hakstol zatím neoznámil, který z gólmanů dnes bude hájit svatyni týmu z Philadelphie. Jelikož však českého gólmana trápila před minulým zápasem nemoc, a Flyers tak museli povolat Alexe Lyona, do brankoviště by se měl v zápase s Ostrovany postavit zkušený kanadský gólman Brian Elliott, který během přípravy odchytal zatím dva duely.

Sestava

Philadelphia Flyers

Claude Giroux – Sean Couturier – Jakub Voráček

Jordan Weal – Nolan Patrick – Wayne Simmonds

Travis Konecny – Valtteri Filppula – Dale Weise

Taylor Leier – Scott Laughton – Michael Raffl

 

Ivan Provorov – Andrew MacDonald

Brandon Manning – Radko Gudas

Robert Hagg – Shayne Gostisbehere

 

Brian Elliott

Michal Neuvirth

Stadion

 

Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Top