Preview: Flyers vs. Bruins (příprava)

Předposlední zápas letošní předsezónní přípravy dnes čeká svěřence kouče Davea Hakstola, kteří se v noci od 01:00 SEČ představí opět před vlastním publikem ve Wells Fargo Center, kde vyzvou mužstvo Bostonu Bruins. Oba celky na sebe narazili před týdnem v TD Garden, kde byli úspěšnější domácí hokejisté, kteří zvítězili 2:1 po prodloužení.

Zdá se, že Letci z Philadelphie opravdu zahájí sezónu s kapitánem Claude Girouxem na levém křídle. Již ve třetím zápase po sobě totiž kanadský forvard nastoupí právě na této pozici a v elitním útoku jej opět doplní Sean Couturier a Jakub Voráček.

Kromě elitní formace se fanoušci Flyers mohou těšit také na Wayna Simmondse, který během posledního duelu odpočíval. Důrazného forvarda doplní ve druhé formaci mladíček Nolan Patrick a Jordan Weal. Do hry se vrací tak ruský obránce Ivan Provorov, jenž nastoupí v obranném páru s Travisem Sanheimem.

V sestavě Letců z Philadelphie se pro dnešní zápas s Bruins nepředstaví útočníci Oskar Lindblom, Taylor Leier, Michael Raffl a obránci Andrew MacDonald a Robert Hagg. Před domácím publikem již nenastoupí ani forvard Mike Vecchoine a Michail Vorobjov, které vedení Flyers poslalo na farmu Lehigh Valley Phantoms.

Po jednozápasové pauze se mezi tři tyče vrací devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který odchytal pondělní utkání na ledě Madison Square Garden, kde Letci podlehli domácím Rangers těsně 2:3 po prodloužení. Záda bude krýt rodákovi z Ústí nad Labem zkušený kanadský gólman Brian Elliott.

Sestava

Philadelphia Flyers

Claude Giroux – Sean Couturier – Jakub Voráček

Jordan Weal – Nolan Patrick – Wayne Simmonds

Travis Konecny – Valtteri Filppula – Dale Weise

Jori Lehtera – Scott Laughton – Matt Read

 

Ivan Provorov – Travis Sanheim

Brandon Manning – Radko Gudas

Sam Morin – Shayne Gostisbehere

 

Michal Neuvirth

Brian Elliott

Stadion

 

Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Top