Brian Elliott má za sebou debut v dresu Flyers. Chtěl jsem se předvést, přiznává

Poslední zápas, co se gólman Letců z Philadelphie Brian Elliott představil mezi třemi tyčemi, nedopadl pro jeho tým zrovna dobře. Ve čtvrtém utkání play-off mezi Calgary a Anaheimem se totiž zkušený kanadský gólman poroučel z branky již po pěti minutách, kdy pustil za svá záda velmi snadnou střelu. Flames nakonec prohráli 1:3 a sezóna pro ně skončila.

Přestože byl včerejší duel Flyers s Bruins pouze přípravným, zkušený gólman si odbyl v dresu Letců svůj debut a vynikající výkon mu pomohl zapomenout na závěr loňského ročníku.

Rodák z Newmarketu sice odchytal pouze dvě třetiny, když na poslední dvacetiminutovku pustil do brankoviště mladšího Alexe Lyona, avšak i přesto dokázal zneškodnit všech 18 střel soupeře a ze všech hráčů Flyers podal bezpochyby nejlepší výkon.

„Jo, cítil jsem se opravdu dobře,“ řekl po zápase s Bruins, který Flyers nakonec prohráli 1:2 po prodloužení, Brian Elliott. „Snažil jsem se jen sledovat kotouče a přizpůsobit se zápasovému rytmu. Oproti tréninku je to změna. Je to zábava. Až se dostanete zpět do zápasů tak teprve zjistíte, jaká zábava to je.“

Flyers s Elliottem podepsali na začátku léta dvouletou smlouvu, když se rozhodli neprodloužit se Stevem Masonem. Oba gólmani však loni prožívali sezónu jako na houpačce. V prvním duelu za Letce tak chtěl jednatřicetiletý Kanaďan svým spoluhráčům předvést, že se na něj mohou spolehnout.

„Trochu jsem se chtěl ukázat. Chcete hrát však stejně jako vždycky. Nezáleží na tom, za který tým hrajete nebo jak dlouho se s klukama znáte,“ řekl Elliott. „Ale samozřejmě, že když je to váš debut v novém týmu, tak chcete udělat dojem. Je to však jen začátek a krok k prvnímu zápasu nové sezóny.“

Flyers měli na začátku zápasu k dispozici hned několik přesilových her a tak se Brian Elliott dostal pořádně do zápasů po osmi minutách, kdy zneškodnil přečíslení 3 na 2, které zakončoval mladík Bruins Anders Bjork.

Ve druhé polovině první části poté domácí hokejisté přidali a gólman Letců Brian Elliott musel hned několikrát tasit ze svého repertoáru důležitý zákrok. Během úvodní dvacetiminutovky si nakonec dvaatřicetiletý Kanaďan připsal hned deset zákroků.

Trenér Flyers Dave Hakstol očekával, že debut Briana Elliotta bude úspěšný. Rodák z Newmarketu totiž předváděl skvělé výkony již během tréninků a do týmu z Philadelphie zapadl velice rychle.

„Myslím, že se do toho dostal opravdu rychle a během každého dne tréninkového kempu jsem měl možnost vidět, jak se zlepšuje,“ řekl kouč Letců na adresu svého svěřence. „Nemyslím si, že by přišel do kempu již připravený na hru. Postupně se však zlepšoval.  Samozřejmě má za sebou vynikající léto a posledních několik tréninků se ukazoval ve vynikající formě. Je to pro něj dobrý začátek a je skvělé to vidět.“

Top