Jdu do sezóny s tím, že mám za sebou skvělou letní přípravu, hlásí Shayne Gostisbehere

Již za pouhý měsíc začíná Letcům z Philadelphie příprava na novou sezónu. Někteří hráči Flyers se však již v tréninkovém centru Skate Zone ve Voorhees nacházejí a snaží se tak před blížící se sezónu vyladit co nejlépe svoji formu, aby byli plně připraveni.

Jedním z těchto hráčů je také čtyřiadvacetiletý obránce Shayne Gostisbehere, který se oproti loňskému léto cítí nesrovnatelně lépe a nemůže se začátku nového ročníku nejprestižnější hokejové soutěže na světě dočkat.

Rodák z Floridy se během týdne zúčastnil společně se svým spoluhráčem Mikem Vecchionem či forvardem Calgary Flames Johnny Gaudreauem a obráncem NY Rangers Anthonym DeAngelem ve Flyers Skate Zone turnaje Checking For Charity, kde si připsali vítězství 10:1.

Shayne Gostisbehere se po ledové ploše pohyboval během přátelského zápasu naprosto bez problémů a bez jakýchkoli známek bolesti či dřívějšího zranění.

„Cítím, že mám nyní opět výbušnost a že jsem opravdu silný,“ řekl o své přípravě nejproduktivnější obránce Letců v uplynulých dvou sezónách. „Bude to rozhodně vzrušující sezóna.“

Právě zápal pro hru u Ghosta po většinu loňského ročníku tak trochu chyběl. Ofenzivně ladění bek totiž minulý květen podstoupil operaci břicha a nedostal se do pořádné formy. Během uplynulé sezóny odehrál americký zadák celkem 76 zápasů, v nichž zaznamenal 39 bodů za 7 branek a 32 asistencí. Zároveň byl však hned pětkrát za své špatné výkony pouze na tribuně jako zdravý náhradník.

Od jeho nováčkovské sezóny to byl rozhodně velký pokles výkonnosti. V ročníku 2015-2016 nasbíral Gostisbehere během 64 zápasů celkem 46 bodů (17+29) a v hlasování o Calder Trophy (cena pro nejlepšího mladíčka sezóny) obsadil druhou příčku za Artěmi Panarinem z Chicaga.

Mladý Američan sice přiznal, že drobné potíže po operaci měl, avšak rozhodně tím nechtěl omluvit své nepříliš povedené výkony z loňského ročníku. Podle Ghosta byl problém především mentální, nikoli fyzický.

„Je to těžký proces,“ řekl Gostisbehere. „Děláte na ledě různé věci a neustále nad tím přemýšlíte. ‚Nebyl jsem předtím o něco rychlejší? Je to kvůli té operaci?‘ Jedná se spíše o psychiku než o cokoli jiného.“

Shayne Gostisbehere nebyl během své kariéry příliš často v roli zdravého náhradníka vinou špatných výkonů. Když k tomu však v loňské sezóně došlo, snažil se podle svých slov vždy z této situace brát jen to pozitivní.

„Musíte být týmovým hráčem, když k tomu dojde,“ pokračoval čtyřiadvacetiletý talentovaný mladík. „Nesmíte si to brát osobně. Jo, nikdy nechcete být v pozici zdravého náhradníka, ale musíte si z toho vzít jen to pozitivní. Myslím, že to se mi povedlo…Jsem teď mnohem lepším hráčem mimo led.“

Zranění z uplynulého ročníku je již minulostí a Ghosta tak před začátkem nového ročníku žádné zdravotní problémy nelimitují.

„Jdu do sezóny s tím, že mám za sebou skvělou letní přípravu a to si hodlám přenést také do nového ročníku,“ pokračoval mladý Američan. „Budeme mít mladý tým, který bude rozhodně velká zábava sledovat. Bude to skvělá sezóna.“

 

Top