Nolan Patrick podepsal s Flyers nováčkovský kontrakt!

S podpisy nových smluv Letců z Philadelphie se v posledním týdnu roztrhl pytel. Generální manažer Ron Hextall si během týdne pojistil služby všech chráněných volných hráčů (Scott Laughton, Taylor Leier, Anthony Stolarz, Alex Lyon a Cole Bardreau). Dnes se vedení Flyers dohodlo na podmínkách nováčkovského kontraktu s dvojkou letošního draftu, a sice Nolanem Patrickem.

Osmnáctiletý talentovaný forvard, který by se již měl po operaci sportovní kýly vrátit na ledovou plochu, podepsal s Flyers tříletý kontrakt, podle něhož by si měl přijít na 925 tisíc dolarů za sezónu + bonusy za výkony. Podobnou smlouvu s Letci na začátku léta podepsal také další mladík Oskar Lindblom.

Rodák z Winnipegu se během minulého týdne sice zúčastnil takzvaného development campu, avšak vinou červnové operace se na led nepodíval. Nolan Patrick však bude pokračovat s přípravou ve Philadelphii, kde jej během září čeká předsezónní kemp. Mladičký forvard bude mít velkou šanci probojovat se hned letos do základní sestavy Flyers a všichni věří, že tomu tak nakonec opravdu bude.

V uplynulém ročníku se Patrick potýkal s obrovskými bolestmi v oblasti břicha, kvůli nimž nebyl schopen odehrát velkou část sezóny. V dresu Brandon Wheat Kings tak mladičký Kanaďan nastoupil pouze k 33 zápasům, během nichž si do svých statistik připsal 46 kanadských bodů za 20 branek a 26 asistencí.

O rok dříve, v sezóně 2015/2016, kdy Nolana netrápilo žádné zranění, odehrál během základní části WHL 72 duelů, v nichž dokázal zaznamenat celkem 102 bodů (41+61). V následném playoff pak přidal v průběhu 21 zápasů dalších 30 kanadských bodů (13+17) a dovedl tak svůj celek až k titulu. Celkově tedy v juniorské WHL odehrál Patrick 163 zápasů a nasbíral 205 bodů za 92 branek a 113 přihrávek.

Top