Scott Laughton podepsal s Flyers dvouletou smlouvu

Vedení Letců z Philadelphie se včera dohodlo na podmínkách nového kontraktu s třiadvacetiletým kanadským forvardem Scottem Laughtonem, který se začátkem července stal chráněným volným hráčem a Flyers mu tak ještě před tím podali kvalifikační nabídku.

Rodák z Oakville se týmu z Pensylvánie upsal na další dvě sezony i přesto, že v loňském roce vypadl ze základní sestavy Flyers a musel se tak spokojit s místem na farmě v Lehigh Valley. Mladý útočník si během dvou let přijde na 1.925 milionu dolarů. Roční cap hit tak bude činit 962.5 tisíc.

Jak již bylo zmíněno, loňský ročník strávil Scott Laughton v týmu Lehigh Valley Phantoms, kde odehrál 60 zápasů, během nichž si do svých statistik připsal 39 kanadských bodů za 19 branek a 20 asistencí. Skvěle si kanadský útočník vedl ve statistice +/-, kde měl 17 kladných bodů. V následném playoff pak během pěti duelů zaznamenal 3 kanadské body (2+1).

V nejprestižnější hokejové lize na světě odehrál Laughton během své dosavadní kariéry celkem 109 utkání, během kterých zaznamenal celkem 27 bodů za 9 branek a 18 přihrávek. Třiadvacetiletý útočník však doplatil před sezónou 2016/2017 na zranění v průběhu tréninkového kempu a do základní sestavy se tak kvůli tomu nakonec neprobojoval.

Top