Isaac Ratcliffe: Můj první Development Camp (den 1)

Jak již tomu bývá na Development Campu zvykem, Flyers vždy vyberou jednoho z mladíků, který se o své zážitky a zkušenosti z kempu dělí každý den s příznivci. Tentokrát se této role zhostil osmnáctiletý kanadský forvard Isaac Ratcliffe, jehož vedení týmu z Philadelphie draftoval letos během druhého kola z celkové 35. pozice.

Den 1 – První návštěva: Vítejte na scéně

Zdravím fanoušci Flyers,

Je to zde můj první kemp a doufám, že se vám bude čtení mého blogu během tohoto týdne líbit. Bylo to trochu hektické období od té doby, co jsem draftován, ale do města jsem dorazil již ve středu. Letěl jsem sem z Ontaria a hned na letišti jsem potkal několik kluků, se kterými jsem se již dříve znal a proti kterým jsem měl tu čest si zahrát v Guelphu. Vidět hned na začátku známé tváře bylo pro mě skvělým startem.

Ihned po příletu do Philly jsme vyrazili do tréninkového centra a poté, co jsme si vybalili všechny věci, jsme šli zpátky na hotel. Když jsme dorazili, měli jsme zde malou prohlídku, abychom to tady trochu poznali. Nová posilovna, společenská místo a další věci jsou zde naprosto skvělé. Hned na začátku jsem tak okusil, jakým zbytek týdne mě asi čeká.

Na pokoji jsem s Mattem Stromem. Jsme dobří přátelé. Hrával jsem jak s ním, tak proti němu a oba se známe již dlouhou dobu. Mít zde kamaráda, který do toho jde v začátcích s vámi, je skvělé. Také to, že je zde Morgan Frost, kterého znám již nějakou dobu, vám pomůže více zapadnout, když jen sedíte sám v místnosti a příliš mnoho tváří v ní neznáte. To, že jsou zde ti kluci a to, že je tu Strome je pro mě rozhodně skvělé.

Předtím, než jsme šli spát, jsme měli ještě během prvního dne týmový meeting. Generální manažer Ron Hextall nám řekl, že je to pro nás zkušenosti jak se přiučit novým věcem. Nebudeme zde nijak hodnoceni. Byli jsme hodnoceni během posledních pár let, když nás všichni sledovali. To, že jsem teď tady, je z nějakého důvodu. Jsme zde, abychom zjistili, jaké to je posunout se na další úroveň a uvědomit si, jak moc musíme v následujících několika letech makat.

Pro mě je to rozhodně skvěl pocit, protože nemusíte být hned tolik nervózní, že budete z ničeho nic hodnoceni týden potom, co jste byl draftován. Když jdete na led, tak nejste nervózní, protože víte, že jste tady, abyste se něco nového naučili. Budete dělat chyby a oni to chápou. Mít takový komfort nám umožňuje, abychom se více otevřeli novým věcem.

Po dni fyzických testů a zábavy s týmem bylo skvělé začít na ledě, protože až nyní mi konečně došlo, že to všechno začalo a je to realita.

Pro dnešek je to tedy všech. Zítra nás čeká další den plný tréninku na ledě i mimo něj, takže vám dám poté vědět, jak to šlo.

Díky za přečtení!

-Isaac

Top