Nolan Patrick se letošního Development Campu nezúčastní. Na září by však měl být plně připraven!

Vedení Letců z Philadelphie již před časem zveřejnilo, že osmnáctiletý kanadský mladík Nolan Patrick podstoupil v polovině června, pouhých 10 dní před letošním draftem, kdy byl vybrán z celkové druhé pozice, operaci sportovní kýly. Během pár týdnů by se měl však Patrick vrátit do plného tréninku. Development Camp Flyers, který je na programu od dnešního dnes však absolvuje pouze jako pozorovatel.

Generální manažer Ron Hextall potvrdil, že operace nebude mít na Patrickův vývoj žádný vliv. Podle slov GM Flyers by rozhodně tento zákrok neměl snížit šance na to, aby se mladičký rodák z Winnipegu letos na podzim probojoval do základní sestavy týmu z Philadelphie.

„Vlastně jsem od té doby, co jsme zjistili, jaký měl problém a co jej během celého loňského roku trápilo, mnohem klidnější,“ řekl Ron Hextall v rozhovoru s novináři. „Toho kluka to trápilo v průběhu celé sezóny a vlastně i přesto hrával, což jen svědčí o tom, jak tvrdým hráčem je.“

Operace byla nutná k tomu, aby došlo k nápravě sportovní kýly, která byla podle Patricka špatně diagnostikována týmovým lékařem Brandonu Wheat Kings v době, když měl mladičký forvard svou první sportovní kýlu, kvůli níž byl na operaci loni.

Nolan Patrick odehrál vinou těchto zranění v loňském ročníku Western Hockey League pouze 33 zápasů a i přesto, že jej celou sezónu limitovalo zranění, dokázal nasbírat 46 kanadských bodů za 20 branek a 26 asistencí. V předchozím roce, kdy jej nesužovala zranění, si do svých statistik připsal hned 102 kanadských bodů (41+61).

Jak již bylo zmíněno, Patrick se nezúčastní letošního kempu mladíků (Development Camp pozn red), který však navštíví alespoň jako divák. Podle všech informací by však měl být mladý Kanaďan stoprocentně připraven na začátek sezóny a bojovat tak o svou šanci v NHL.

„Je tak dva až čtyři týdny od toho, aby byl připravený hrát,“ řekl generální manažer Letců. „Říkal mi, že se cítí skvěle. Jsme nadšení, že operaci podstoupil s předstihem a těšíme se, až bude na ledě. Bude tady (ve Philadelphii) po většinu léta aby mohl trénovat, což si myslím, že je z jeho strany obrovská oddanost.“

Před samotným draftem byl Nolan Patrick ve Philadelphii na krátké návštěvě, během níž jej zkontrolovali týmový lékaři Flyers. Pokud by rodák z Winnipegu nešel na operaci sám před draftem, Letci by jej na ni s jistotou ihned po draftu poslali. Tímto krokem však talentovaný forvard ušetřil čas na letní přípravu, kdy by se jeho doba rekonvalescence s jistotou prodloužila.

„Byl velice iniciativní,“ řekl Hextall o schůzce s Nolanem před draftem. „Jeho agent nám hned další den napsal: ‚Nolan chce tu operaci podstoupit sám s předstihem.‘ Byl to pro nás naprosto neskutečné, protože nám to ušetří tak dva týdny při jeho zotavování. Myslím, že to nám hned ukázalo charakter tohoto mladíka. Hned jak jsme jej draftovali tak mi řekl, že to chtěl mít co nejrychleji za sebou, protože nechtěl obětovat další dva týdny své letní přípravy.“

Top