Flyers nemají o Jaromíra Jágra zájem. Jdeme jiným směrem, řekl Hextall

Generální manažer Letců z Philadelphie Ron Hextall se včera večer sešel s novináři v tréninkovém centru Flyers Skate Zone ve Voorhees, kde hodnotil uplynulé dny, během nichž se v nejprestižnějšího hokejové lize na světě událo mnoho hráčských změn či podpisů nových kontraktů.

Vedení Flyers získalo z trhu s volnými hráči pouze dvaatřicetiletého kanadského gólmana Briana Elliotta, jelikož již dále nepočítalo se službami Steva Masona. Jiná posila v plánu podle všeho ani nebyla. Letci totiž chtějí od nového ročníku sázet zejména na mladíky, kteří jim pomalu ale jistě dozrávají a jsou připraveni na NHL.

Jeden z reportérů však i přesto musel generálnímu manažerovi Ronu Hextallovi položit zajímavou otázku. Měli by Letci zájem o služby pětačtyřicetileté hokejové legendy Jaromíra Jágra, který se nedohodl s Panthers na podmínkách nové smlouvy a může si tak hledat nové angažmá?

Flyers sice samozřejmě chtějí svou sestavu do nadcházející sezóny omladit a není tak z tohoto pohledu moc logické, proč by zrovna letos podepisovali právě Jágra. Česká osmašedesátka by však mohla jít právě mladičkým hráčům příkladem a mohla by jim předat do začátků velmi cenné zkušenosti.

Jaromír Jágr je totiž pověstný svou neskutečnou pracovní morálkou a tvrdým tréninkem, díky němuž se drží na samotném vrcholu již neskutečných 27 let. Pro hráče jako Travis Konecny, Oskar Lindblom, Jordan Weal či Nolan Patrick by mohl být velkým vzorem.

Jaromír Jágr navíc ve Philadelphii po návratu z Ruska zpět do NHL jednu sezónu působil a v té době neskutečně pozvedl výkony kapitána Clauda Girouxa, který po jeho boku zaznamenal 93 kanadských bodů, což je stále jeho osobní rekord.

GM Flyers Ron Hextall sice k české legendě chová obrovský respekt, avšak i přesto o něj v nadcházejících dnech téměř jistě zájem neprojeví. Jaromír Jágr se tak k Flyers již zřejmě nevrátí.

„Není to ten směr, kterým se v současné době ubíráme,“ řekl Hextall během nedělní tiskové konference. „Chovám obrovský respekt k tomu, čeho všeho ve své kariéře dosáhl a k tomu, co v tomto sportu dokázal, ale musím to říct znovu. Není to prostě ten směr, kterým momentálně jdeme.“

Druhý hráč historických tabulek NHL za Waynem Gretzkym dokáže však být i ve svém věku platným hráčem. Odchovanec kladenského hokeje totiž v uplynulém ročníku nastřílel 16 branek (o dva více než například Claude Giroux) a přidal 30 přihrávek. Celkově tak Jágr loni nasbíral 46 kanadských bodů, což by v týmu Flyers stačilo na 5. pozici v bodování.

Top