Steve Mason se již do Philadelphie nevrátí, potvrdil agent. Flyers mají zájem o Briana Elliotta

Generální manažer Letců Ron Hextall se bude muset začátkem července zaměřit bezesporu na některého z volných gólmanů. Flyers mají totiž momentálně k dispozici pouze Michala Neuvirtha a mladého Anthonyho Stolarze. Podle posledních informací je zcela jisté, že Steve Mason se již do Philadelphie nevrátí.

Přestože GM Flyers několikrát vyhlásil, že stále existuje šance podpisu právě devětadvacetiletého rodáka z kanadského Oakvillu, agent Anthon Thun tuto možnost ve čtvrtek definitivně vyloučil. V sobotu se tak Mason stane nechráněným volným hráčem a bude si muset hledat nového zaměstnavatele.

Steve Mason strávil ve Philadelphii celkem 5 sezón, během nichž si do svých statistik připsal 104 výher a zařadil se tak v historických tabulkách za Rona Hextalla (240) a Bernieho Parenta (232). V minulém ročníku odchytal urostlý Kanaďan při zranění Michala Neuvirtha 58 zápasů (26-21-8) s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.66 gólů/zápas.

Podle většiny spekulací bude mít Ron Hextall na trhu s volnými hráči zájem především o dvaatřicetiletého zkušeného brankáře Briana Elliotta, který v minulém ročníku působil v dresu Calgary Flames. Rodák z Newmarketu by měl s Letci podle informací podepsat tříletou smlouvu s ročním příjmem 2.75 milionu dolarů.

Během loňské základní části NHL odchytal Elliott celkem 49 duelů s úspěšností zákroků 91.0% a průměrem 2.55 gólů na zápas. Ve své dosavadní kariéře odchytal zkušený Kanaďan 372 zápasů – úspěšnost 91.3% a průměr 2.42 gólů na utkání.

Top