Flyers se s Jordanem Wealem dohodli na nové smlouvě!

Flyers dnes nad ránem oznámili, že se dohodli na podmínkách nového kontraktu s pětadvacetiletým kanadským forvardem Jordanem Wealem, který by se stal v sobotu oficiálně nechráněným volným hráčem a mohl by tak podepsat s jakýmkoli týmem NHL.

Rodák z Vancouveru strávil tento týden menším cestováním, kdy naslouchal nabídkám více než deseti týmů, z nichž některé osobně navštívil. Nakonec se však Weal rozhodl zůstat a s Flyers podepsal dvouletý kontrakt na 3.5 milionu dolarů. Roční cap hit tak bude činit 1.75 milionu dolarů.

„Je to vynikající,“ řekl Weal po podpisu nové smlouvy. „Dali mi loni možnost zahrát si se skvělými hráči a myslím, že tento tým jde tím správným směrem. Máme v mužstvu mnoho talentu a šikovnosti. Zejména s posilami, které jsme přivedli. Jsem nadšený a nemohu se dočkat, až se vrátíme zpět a začneme sezónu tam, kde jsme ji zakončili. V závěru jsme se prezentovali velmi dobrým hokejem.“

Jordan Weal se sice dostal do základní sestavy Letců z Philadelphie až v závěru loňské základní časti, avšak během závěrečných 23 duelů si vedl skvěle. Do svých statistik si totiž připsal celkem 12 kanadských bodů za 8 branek a 4 asistence. Ve 43 zápasech za Phantoms navíc nasbíral 47 bodů (15+32).

„Těším se, až se vrátím zpět, uvidím se zase se všema klukama a budeme pokračovat ve zlepšování našeho týmu,“ pokračoval Weal. „Budeme se snažit probojovat do playoff a myslím, že máme mužstvo, které to může dokázat.“

Pro Flyers se podpis nové smlouvy s Jordanem Wealem důležitým krokem jelikož během draftu přišli o Braydena Schenna, jehož branky budou muset v nadcházejícím ročníku nahradit právě mladí hráči mezi nimiž je samozřejmě také Weal.

Top