Jsme klidný, protože na trhu je poměrně hodně gólmanů, říká Ron Hextall, který nevylučuje podpis Steva Masona

Letci z Philadelphie za sebou mají velmi úspěšný draft, kdy díky celkové druhé volbě vybrali osmnáctiletého kanadského mladíka Nolana Patricka, který by měl mít na výkony Flyers rozhodně velký vliv. Jednu z hlavních otázek letošního léta však generální manažer Ron Hextall zatím ještě nevyřešil.

Tou otázkou je, který z brankářů bude tvořit gólmanskou dvojici s devětadvacetiletým českým reprezentantem Michalem Neuvirthem. GM Flyers totiž již několikrát naznačil, že dvojice Neuvirth – Stolarz se mu příliš nezamlouvá.

Právě během draftu, kdy jsou všichni manažeři na jednom místě, dochází velmi často k podobným výměnám. Některé z týmů se totiž snaží vyměnit gólmana, který se stane nechráněným volným hráčem, nebo jsou prostě ochotny některého ze svých brankářů vyměnit.

Tentokrát se tomu však nestalo. Důvodem může být také to, že před letošním draftem několik týmů výměnu zahrnující brankáře provedlo a necítili tak nutnost na této pozici provádět další změny.

„Neočekával jsem, že by došlo k nějaké výměně,“ přiznal Hextall. „Rád bych, abych to měl vyřešené již před měsíce. Nebudu však dělat něco jen proto, abych na té pozici někoho měl. Budeme se to snažit vyřešit podle našeho nejlepšího uvážení. Někdy si prostě musíte počkat, abyste viděli, co je k dispozici. Je to součástí procesu. Je to naší hlavní prioritou. Určitě někoho přivedeme.“

Tři tým mají v současné době na soupisce tři brankáře – Arizona Coyotes, Dallas Stars a Carolina Hurricanes. Hodně gólmanů bude k dispozici také na trhu s volnými hráči. Kromě Steva Masona jsou to například Jonathan Bernier, Brian Elliott či velezkušený Ryan Miller.

„Jsme klidný, protože na trhu je poměrně hodně gólmanů,“ řekl generální manažer Letců z Philadelphie. „Není zde šest míst na pozici jedničky a pouze jeden gólman, takže jsem klidný. Pravděpodobně to bude někdo, s kým se dohodneme na délce smlouvy a platu. Třeba se mi bude někdo líbit, ale bude mít nesplnitelné požadavky? Tak půjdu dál. Stále vám říkám, že Steve Mason je jednou z možných voleb.“

Top