Flyers si z druhého místa vybrali Nolana Patricka!

Dnes v noci od 01:00 SEČ bylo v chicagském United Center na programu první kolo letošního draftu. Letci z Philadelphie měli k dispozici celkovou druhou volbu, kterou získali díky dubnové Draft Lottery, když se posunuli až ze 13. pozice.

Jelikož si vedení Devils z prvního místa vybralo švýcarského forvarda Nica Hischiera, byla volba Flyers poměrně jasná. Útočné řady týmu z Pensylvánie tak rozšíří osmnáctiletý kanadský forvard Nolan Patrick, který byl většinou odborníků odhadován na letošní jedničku draftu.

„Jsem opravdu nadšený. Několikrát jsem ve Philly byl a je to očividně město sportu. Líbí se mi, jakým stylem hrají,“ řekl o svém novém působišti mladičký forvard.

Rodák z Winnipegu odehrál v uplynulém ročníku v dresu Brandon Wheat Kings vinou zranění pouze 33 zápasů, v nichž však dokázal zaznamenat vynikajících 46 kanadských bodů za 20 branek a 26 asistencí. Celkově Patrick v juniorské Western Hockey League odehrál 163 duelů, během nichž si do svých statistik připsal 205 bodů (92+113).

„Neodehrál jsem letos jediný zápas, ve kterém bych se cítil stoprocentně fit,“ řekl před draftem Patrick. „Potřebuji jen dobrou letní přípravu, abych se dostal zpátky do formy, do které potřebuji.“

Flyers samozřejmě o předchozích zraněních věděli a talentovaného mladíka vzali před několika týdny do svého tréninkového centra, kde jej zkontrolovali lékaři Letců. Vedení týmu z Philadelphie bylo s výsledky spokojeno.

Talentovaný mladík věří, že by se do sestavy Letců mohl probojovat již v nadcházející sezóně. Přesvědčeni o tom jsou také odborníci a novináři, podle nichž by měl mít Nolan Patrick na výkony mužstva obrovský vliv.

„Připomíná mi Erica Staala, který byl taktéž dvojkou draftu. Bude to vynikající tým. Sice se nedostali do playoff, ale již nyní si troufnu říci, že letos se tam bezesporu dostanou a bude neskutečně náročné proti nim hrát. Dave Hakstol má nyní ve Philadelphii neskutečnou řadu vynikajících mladých hráčů,“ řekl hokejový komentátor a analytik NBCSN Pierre McGuire.

Top