Kompletní přehled všech nechráněných volných obránců, kteří budou letos k dispozici

Otevření trhu s volnými hráči se nezadržitelně blíží a my se dnes po kratičké pauze zaměříme v naší tradiční sérii článků na nechráněné volné obránce, kteří v případě, že nepodepíší se svým týmem novou smlouvu nebo po nich nesáhne Las Vegas, budou začátkem července k dispozici.

Zřejmě největší boj bude o osmadvacetiletého amerického zadáka Kevina Shattenkirka, který byl před deadlinem na konci základní části vyměněn ze St. Louis do Washingtonu. Rodák z New Rochelle, který nasbíral během 80 zápasů vynikajících 56 bodů za 13 branek a 43 asistencí, se nechal již dříve slyšet, že zřejmě vyzkouší trh s volnými hráči. Dá se očekávat, že platové požadavky tohoto prvotřídního obránce budou velmi vysoké.

K dispozici bude také zkušený obránce Dan Girardi, jehož se vedení New Yorku Rangers rozhodlo během minulého týdne vyplatit ze smlouvy. Dalšími zajímavými jmény mohou být například Michael Stone, Dimitrij Kulikov či zkušení Andrej Markov a Dannis Wideman.

Co se týče Flyers, ti budou v nadcházejícím ročníku pravděpodobně spoléhat především na své mladé odchovance. Ron Hextall má momentálně k dispozici Shayna Gostisbehera, Ivana Provorova, Radka Gudase, Andrew MacDonalda, Brandona Manninga a mladíky Roberta Hagga, Sama Morina či Travise Sanheima, kteří čekají na svou šanci v NHL.

Situace na trhu se však může velmi rychle změnit. Vedení Las Vegas Golden Knights má totiž v současné době právo jednat se všemi volnými hráči a jako nově vzniklý klub tak může celým děním okolo volných hráčů pořádně zamíchat.

 

Top