Seznam hráčů, které Flyers ochrání před expansion draftem

NHL jen před malou chvílí oznámila seznamy hráčů, které všechny týmy odevzdaly vedení ligy včera večer. Pojďme se tedy společně podívat na to, které hráče se generální manažer Letců z Philadelphie nakonec rozhodl uchránit před takzvaným expansion draftem, který bude na programu již tuto středu.

Jak již bylo zmíněno dříve, Ron Hextall zvolil systém, v němž se rozhodl ochránit sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře. Hráči, kteří neměli více než dva roky zkušeností z profesionálních lig (NHL, AHL apod) byli před letošním draftem chránění automaticky a Las Vegas si je tudíž vybrat nemůže.

Další jistotou také bylo, že se na seznamu chráněných hráčů Flyers objeví kapitán Claude Giroux a zkušený finský forvard Valtteri Filppula, kteří mají ve smlouvě takzvanou no-trade klauzuli, tudíž nemohou být bez svého svolení vyměněni do jiného týmu.

Mezi sedmi útočníky se nachází podle očekávání také český forvard Jakub Voráček, důrazný kanadský útočník Wayne Simmonds či pětadvacetiletý Brayden Schenn a o rok mladší Sean Couturier, jenž vyniká především svou hrou směrem do defenzivy. Již dříve se spekulovalo o posledním místě, které nakonec zabral útočník Scott Laughton, což je bezesporu velkým překvapením.

Také co se obránců týče, bylo až na jedno místo téměř stoprocentně jasné, koho GM Flyers před zájmem Golden Knights ochrání. Na seznamu je tak čtyřiadvacetiletý talentovaný bek Shayne Gostisbehere a důrazný český reprezentant Radko Gudas. Třetím a zároveň také posledním obránce na seznamu je pak Brandon Manning, který má za sebou poměrně solidní sezónu.

Nejvíce visel otazník nad tím, kterého z brankářů uchránit a kterého vystavit riziku odchodu. Ron Hextall měl na výběr mezi zkušeným Michalem Neuvirthem, jemuž se minulá sezóna vůbec nevydařila a třiadvacetiletým Anthony Stolarzem, který do NHL nakoukl teprve loni, avšak výkony podával velmi solidní. Vedení Flyers se nakonec rozhodlo pro mladšího z dvojce, a sice Anthonyho Stolarze. Českého gólmana si tak může Las Vegas z týmu Flyers vzít bez náhrady.

ÚTOČNÍCI

1

Claude Giroux

2

Jakub Voráček

3

Wayne Simmonds

4

Brayden Schenn

5

Sean Couturier

6

Valtteri Filppula

7

 Scott Laughton

OBRÁNCI

1

Shayne Gostisbehere

2

Radko Gudas

3

Brandon Manning

BRANKÁŘI

1

Anthony Stolarz

Top