Dojde během soboty k výměně? Ron Hextall tuto možnost rozhodně nevyvrací

Generální manažer Letců z Philadelphie Ron Hextall se včera sešel s médii, kde hovořil o plánech pro nadcházející týden, který bude velmi zajímavý. Během víkendu totiž musí všechny týmy odevzdat seznam hráčů, které ochrání před takzvaným expansion draftem, následně pak ve středu Golden Knights oznámí své volby. Další víkend se vedení přesune do Chicaga, kde je na programu draft, během něhož budou mít Flyers k dispozici druhou volbu draftu.

Zajímavý by mohl být také dnešek. Ve 21:00 SEČ (15:00 ET) se totiž uzavře do čtvrtka trh a týmy tak nebudou moci provádět žádné výměny. Tato uzávěrka přestupů se však nevztahuje na výměny s mužstvem Las Vegas.

„Vždycky když se blíží nějaká uzávěrka přestupů, generální manažeři jsou najednou trochu více vážní,“ řekl v pátek ve Voorhees Hextall. „Jednají s vámi přímo a nechodí okolo horké kaše. Nikdy nevíte, jak to dopadne.“

Hextall také přiznal, že zatím nedokončil seznam hráčů, které před Las Vegas bude chránit. Potvrdil však, že se rozhodl pro formát, kdy si ponechá sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře. Všechny týmy musí svůj seznam odevzdat do 23:00 SEČ. NHL poté jednotlivé seznamy zveřejní v neděli v 16:00 SEČ. Podle slov generálního manažera Letců budou Flyers čekat až do samotného konce.

„Nebudeme jej odevzdávat, dokud nebudeme muset, protože nikdy nevíte, co se může stát,“ řekl Hextall. „Budeme čekat až do uzávěrky. Mezi tím by se totiž něco mohlo stát a poté již nemůžete zareagovat.“

„Jde o jiné léto, než tomu bývá obvykle,“ pokračoval GM Flyers. „Vypadalo to, že jsou všichni, co se týče trejdů, opatrní a nejednou bum, výměna mezi Tampou a Montrealem. Každý se zaměřuje na expansion draft a téměř nikdo se nesoustředí na září, jak tomu obvykle bývá. Je to rozhodně jiné.“

Flyers nemají o Galchenyuka zájem. V případě Smithe by tomu však mohlo být jinak

Po výměně Jonathana Drouina do Montrealu se začalo spekulovat, že je k dispozici třiadvacetiletý americký forvard Alex Galchenyuk. Podle všech informací však Letci z Philadelphie nejsou mezi zájemci o služby tohoto mladého útočníka.

Vedení Arizony je ochotno naslouchat nabídkám na výměnu zkušeného kanadského gólmana Mikea Smithe, o jehož odchodu se spekuluje již několik let. V tomto případě mělo vedení Flyers, na rozdíl od Galchenyuka, o tohoto brankáře zájem projevit. Více informací ani nabídka však nejsou známy.

Top