Flyers nemají o Steva Masona zájem. Musíme jít dál, říká gólmanův agent

Generální manažer Ron Hextall podle posledních informací nebude mít s největší pravděpodobností zájem o podpis nového kontraktu s devětadvacetiletým kanadským gólmanem Stevem Masonem, který v dresu Letců z Philadelphie odchytal poslední čtyři sezóny.

Spekulace včera potvrdil také samotný agent Masona Anton Thun. Rodák z Oakvillu by se tak měl začátkem července stát nechráněným volným hráčem a bude si hledat nového zaměstnavatele. Thun také přiznal, že se sice s GM Flyers bavili, avšak ani jednou nedošlo k jednání o nové smlouvě.

„Pokud se nic zásadního mezi dnešním dnem a 1. červencem nezmění, stane se volným hráčem,“ řekl včera médiím agent Steva Masona. „Abych byl upřímný, doufali jsme, že Flyers budou mít dostatečný zájem zahájit jednání o nové smlouvě, ale nestalo se tak. Musíme se tedy posunout dál. Tak to chodí.“

GM Letců z Philadelphie Ron Hextall se k situaci odmítl vyjádřit.

Steve Mason, který se 104 vychytanými výhrami figuruje na 3. pozici mezi všemi gólmany v historii Flyers (lépe jsou na tom jen Bernie Parent – 232 a Ron Hextall – 240), bude v příštím ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě oblékat dres jiného týmu.

Flyers tak mají nyní k dispozici Michala Neuvirtha, jehož v posledních letech trápilo mnoho zranění. Devětadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem navíc neprožil zrovna vydařenou sezónu, když odchytal pouze 28 zápasů s úspěšností 89.1% a průměrem 2.82 gólu na zápas. Druhým gólmanem je pak třiadvacetiletý Američan Anthony Stolarz, který si letos odbyl svůj debut v NHL. Celkově rodák z New Jersey odchytal 7 zápasů – úspěšnost zákroků 92.8% a průměr 2.07 gólu na zápas.

Co se týče Neuvirthovy procentuální úspěšnosti zákroků, český gólman byl v uplynulém ročníku vůbec nejhorším gólmanem mezi všemi brankáři NHL, kteří odchytali alespoň 15 zápasů.

Thuna tedy velmi překvapilo, že se vedení Letců vůbec nesnažilo vyjednat se Stevem Masonem podmínky nového kontraktu. K jednání totiž nedošlo ani v průběhu sezóny.

„Pokud bych byl ve vedení týmu, rozhodně bych podepsal Steva Masona. Nejsem však objektivní,“ řekl Thun. „Rozhodli se, že podepíší s Michalem Neuvirthem a je to jejich volba. Myslím, že to zřejmě hodně lidí překvapilo. Jak jsem však již řekl, je to jejich volba a my na to nyní musíme zareagovat.“

Po skončení letošní sezóny zatím nové kontrakty podepsali pouze Ben Bishop, jenž bude hájit barvy Dallasu, a Scott Darling, který se upsal Carolině. Na trhu s volnými hráči by tak mohli být kromě Steva Masona také Brian Elliott, Jonathan Bernier, Anders Nilsson, Keith Kinkaid či Ryan Miller.

Las Vegas Golden Knights budou moci jako nově vzniklý tým s těmito hráči jednat jako první. Generální manažer týmu z Nevady George McPhee bude mít k dispozici 3 dny (od neděle 18. června do středy 21. června).

„Budou zde, co se brankářů týče, rozhodně také nějaké výměny,“ řekl Anton Thun. „Jsou zde spekulace, že by Phoenix mohl vyměnit Mikea Smithe. Samozřejmě se teď nejvíce mluví o Marcu-Andrem Fleurym, který již zřejmě nebude pokračovat v Pittsburghu. V následujících dvou týdnech tedy bude v brankovištích mnoho změn. Kde však kdo skoční? Kdo ví.“

Top