Shayne Gostisbehere se Flyers upsal na dalších 6 sezón!

Čtyřiadvacetiletý americký obránce Shayne Gostisbehere bude oblékat dres Flyers také v dalších sezónách. Generální manažer Letců z Philadelphie Ron Hextall totiž včera večer oznámil, že se s tímto ofenzivně laděným zadákem dohodl na podmínkách nového kontraktu.

Rodák z Pembroke Pines se Flyers upsal na dalších šest sezón, během nichž si přijde na celkem 27 milionů dolarů. Průměrný cap hit Gostisbereova nového kontraktu tak činí 4.5 milionu dolarů.

„Je to pro mě splněný sen, že mohu být součásti jedné z nejlepších organizací v hokeji,“ řekl po podpisu nové smlouvy Ghost. „Do týmu přijdou mladí kluci a už nyní máme v týmu několik klíčových hráčů. Je skvělé, že mohu být součástí budoucnosti a dalších plánů. Čeká nás mnoho dalších kroků, které nás, doufejme, dovedou k velkým věcem. Je obrovskou ctí vědět, že jste součástí budoucích plánů.“

V sezóně 2015/2016 vlétl Gostisbehere do nejprestižnější hokejové ligy na světě neuvěřitelným způsobem, když během 64 zápasů dokázal nasbírat 46 kanadských bodů za 17 branek a 29 asistencí. V období ledna a února 2016 navíc mladičký obránce stanovil rekord Flyers i NHL, když bodoval v 15 po sobě jdoucích zápasech.

„Je pro nás důležité, že jsme se již dohodli. Shayne má před sebou skvělou budoucnost a přesně zapadá do našich představ o týmu. Jsem nadšení, že jsme se s ním dohodli na dlouholeté smlouvě,“ řekl novinářům Ron Hextall.

Letošní ročník sice Ghostovi nevyšel tak jako ten předchozí, avšak i přesto se stal nejproduktivnějším obráncem Letců z Philadelphie. V 76 duelech dokázal zaznamenat 39 bodů (7+32), avšak hlavním problémem byla špatná hra do defenzivy, vinou čehož jej kouč Dave Hakstol několikrát nechal pouze v roli náhradníka.

„Pro Shayna, a také například Travise (Konecnyho) to je jako pro mladé hráče prostě lekce,“ řekl GM Flyers. „V tu chvíli tomu samozřejmě nerozumíte, ale jsem si jistý, že v dalších sezonách se Ghost za touto zkušeností ohlédne a řekne si: ‚Z toho jsem se hodně poučil.‘“

Top