Vegas má zájem o Neuvirtha. Ochrání ho Flyers před expansion draftem?

Jak nakonec dopadne situace ohledně českého brankáře Michala Neuvirtha? Skončí devětadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem nakonec v novém týmu Las Vegas Golden Knights? GM Vegas George McPhee, který dříve pracoval po Capitals, kde působil také Neuvirth, by se zřejmě takovému scénáři nebránil.

„Vždycky jsme popisovali Michala jako brankáře, který je na tom po technické stránce zcela perfektně,“ řekl na dresu gólmana Flyers generální manažer Golden Knights. „Má pro tento post skvělou postavu a stavbu těla.“

„Jde o pohyblivého a vyspělého brankáře,“ pokračoval McPhee, který by tak mohl mít o českého gólmana zájem. „Navíc je momentálně v bodě, kdy by mohl být opravdu dobrý.“

Každý z týmů NHL musí v neděli 18. června předložit list se jmény hráčů, které chtějí pro letošní expansion draft ochránit. Las Vegas následně během 21. června oznámí, jaké hráče si do svého celku z ostatních mužstev vybralo.

Flyers s Neuvirthem podepsali začátkem března novou smlouvu, avšak mnoho lidí překvapilo, proč si generální manažer Ron Hextall vybral právě české gólmana na úkor Steva Masona, jenž odchytal většinu zápasů uplynulého ročníku.

Ihned se tak začali šířit spekulace, zda Letci z Philadelphie s devětadvacetiletým českým brankářem nepodepsali jen z toho důvodu, aby mohli před expansion draftem ochránit Anthonyho Stolarze. Pokud by tomu tak opravdu bylo, měl byt McPhee o Neuvirtha opravdu zájem.

„Uvidíme. Samozřejmě se teď nebudu bavit o tom, o které hráče máme zájem,“ řekl generální manažer Golden Knights v rozhovoru s médii. „Je těžké teď někoho hodnotit, když nevíte, kteří hráči budou dostupní.“

Michal Neuvirth předváděl v sezóně 2015/2016 vynikající výkony, když zejména během playoff držel svůj tým ve hře. Uplynulý ročník však rodákovi z Ústí nad Labem rozhodně nevyšel podle představ, když odchytal pouze 28 zápasů s úspěšností zákroků 89.1% a průměrem 2.82 gólu na zápas.

Top