Vorobjov podepsal s Flyers nováčkovský kontrakt. Simmonds finalistou na ocenění NHL

Generální manažer Letců z Philadelphie po skončení sezóny nezahálí a pokračuje ve své práci s přípravou týmu na novou sezónu. Veden Flyers totiž včera podepsalo nováčkovský kontrakt s mladičkým ruským forvardem Michailem Vorobjovem, jehož tým z Pensylvánie draftoval v roce 2015.

Rodák z Ufy patří k velkým nadějím Letců, kterou v roce 2015 získali během draftu společně s Ivanem Provorovem, Travisem Konecnym či Felixem Sandstromem. Vorobjov během letošního ročníku nastupoval v týmu Salavat Ufa, kde ve 44 zápasech nasbíral 11 bodů za 3 branky a 8 asistencí.

Dvacetiletý mladík se představil také na letošním mistrovství světa juniorů, kde v dresu ruské sborné dokázal nasbírat během 7 zápasů celkem 10 kanadských bodů za 10 asistencí, díky čemuž skončil na děleném třetím místě mezi nejproduktivnějšími hráči turnaje.

Není však příliš pravděpodobné, že by se Vorobjov dokázal v příštím ročníku probojovat do základní sestavy Flyers. Ruský mladík se tak nejspíše na podzim představí v dresu Lehigh Valley Phantoms.

Wayne Simmonds jmenován finalistou na NHL Foundation Player Award

Alespoň jednoho zástupce budou mít Letci z Philadelphie během letošního slavnostního předávání cen NHL v Las Vegas. Kanadský útočník Wayne Simmonds byl totiž jmenován společně s Travisem Hamonicem z NY Islanders finalistou na NHL Foundation Player Award, která se uděluje hráči s největší oddaností hokeji, vytrvalostí a týmovou prací, díky čemuž obohacuje svou komunitu.

Osmadvacetiletý forvard pořádá od roku 2012 ve svém rodném městě Scarborough každoroční akci s názvem Wayne’s Road Hockey Warriors, která dává příležitost malým dětem naučit se hokej. Celé akce se účastní hned několik hráčů NHL a během čtyř let se tak Simmondsovi povedlo vybrat více než 100 tisíc amerických dolarů.

Důrazný útočník se věnuje charitě také během sezóny, kdy několikrát pozval na zápas členy armády, podporuje organizaci Make-A-Wish plnící nemocným lidem přání, a podporuje Ed Snider Youth Hockey Foundation, kde s dětmi tráví svůj volný čas.

Top