Kouč přesilových her Joe Mullen u Flyers končí. Zbytek trenérů bude pokračovat i v příští sezóně

Flyers čekají během léta změny, které se nebudou týkat jen hráčů, ale také trenérského personálu. Generální manažer Letců z Philadelphie Ron Hextall totiž oznámil, že nehodlá prodloužit smlouvu jednomu z asistentů hlavního kouče, a sice Joeu Mullenovi, který se zabýval především nácvikem přesilových her.

Svěřenci trenéra Davea Hakstola měli v závěru uplynulého ročníku s hrou v početní výhodě obrovský problém, když se propadli až na 14. místo s 19.5% úspěšností využití přesilovek. Přitom ještě v prosinci byli Flyers při přesilových hrách vůbec nejlepším týmem v celé NHL, když využili každou čtvrtou přesilovku.

Největší propad Letci zažili během března, kdy z celkových 66 početních výhod dokázali zužitkovat pouhých 6 (úspěšnost 12.1%). Špatné výkony v přesilových hrách zřejmě zapříčinili také to, proč Flyers nakonec nepostoupili do vyřazovacích bojů a sezóna tak pro ně předčasně skončila.

„Nechci to dávat za vinu Joeu Mullenovi,“ řekl Ron Hextall během své tiskové konference ve Skate Zone. „Bylo to neskutečně těžké rozhodnutí. Cítil jsem však, že potřebujeme změnu. Nebylo to jen z důvodu přesilových her. Byla to jedna z těch věci, kde jsem cítil, že potřebujeme nějakou změnu.“

Hextall prozradil, že začátkem týdne Mullenovi oznámil, že mu neprodlouží jeho smlouvu.

„Je to jeden z nejpříjemnějších lidí, které znám a také jeden z mých nejlepších přátel. Pondělí pro mě bylo jedním z nejhorších dní mého života, protože jsem mu tohle musel oznámit. Chovám k němu obrovský respekt,“ řekl GM Flyers na adresu Joea Mullena.

Bývalý vynikající útočník, jenž byl v roce 2000 uveden do Hokejové síně slávy, působil ve Philadelphii jako asistent trenéra posledních 10 let.

„Nedokážu si představit lepšího člověka, než je Mully,“ vyjádřil se k Mullenově odchodu hlavní trenér Letců Dave Hakstol.

Podle slov Rona Hextalla budou všichni ostatní trenéři ve Philadelphii pokračovat a Mullenův nástupce bude pečlivě zvážen za Hakstolovy asistence.

Top