TOPlist



GAME 5: Flyers vs. Capitals
22.4.2016 20:10

Po výhře ve čtvrtém utkání utekli Letci z Philadelphie hrobníkovi z lopaty, když odvrátili první mečbol Washingtonu. Nyní však mají Capitals k dispozici druhý a to navíc na svém ledě ve Wells Fargo Center, kde vyzvou Flyers dnes v noci od 01:00 SEČ. Svěřenci kouče Davea Hakstola se tak budou snažit vrátit sérii ještě na jedno utkání do Philadelphie a zkusit tak téměř nemožné – otočit stav série z 0:3 na 4:3. Proti vítězi letošní základní části NHL se to však zdá jako nesplnitelný úkol.




Jak již bylo zmíněno, Flyers a Capitals odehráli v letošním čtvrtfinále Východní konference již čtyři zápasy, z nichž Caps dokázali vyhrát třikrát. První zápas mezi Flyers a Capitals byl dlouho vyrovnaný. Letci však doplatili na neproměněné přesilovky, čehož Caps dokázali využít a před zraky svých fanoušků zvítězili 2:0. Také ve druhém zápase si celek z Philadelphie nepočínal vůbec špatně. Během úvodní třetiny dokázali Flyers vyprodukovat hned 20 střel, avšak prohrávali 0:1. Ve druhé třetině předvedl obrovskou chybu gólman Steve Mason, což Letce zřejmě definitivně poslalo do kolen. Washington tak zvládl i druhý zápas, který vyhrál poměrně snadno 4:1. Ve třetím zápase si Letci trhli na svém ledě obrovskou ostudu, když prohráli vysoko 1:6. Zatím poslední duel série byl velmi vyrovnaný. Flyers dokázali před svým publikem zvítězit těsně 2:1.

Ve třetím utkání přišli Letci z Philadelphie po velmi smolném nárazu do mantinelu o jedenadvacetiletého forvarda Scotta Laughtona, jenž byl ihned převezen do nemocnice, odkud byl však včera dopoledne propuštěn. Přestože rodáka z Oakvillu netrápí žádné vážné zranění, Laughton s týmem do Washingtonu neodcestoval a dnes tak bude trenéru Daveu Hakstolovi chybět. Mimo hru je neustále také třiadvacetiletý kanadský útočník Sean Couturier, pro něhož série s Capitals skončila již v prvním zápase. Rodák z Phoenixu momentálně laboruje se zraněním v horní části těla. Posledním zraněným hráčem Flyers je pak ofenzivně laděný obránce Michael Del Zotto, jenž je již více než dva měsíce mimo hru se zraněním zápěstí.

Jelikož se po jednozápasové suspendaci vrací zpět do sestavy francouzský forvard Pierre-Edouard Bellemare, trenér Dave Hakstol nemusí nikterak přemýšlet, koho nasadí místo zraněného Scotta Laughtona. V sestavě Letců z Philadelphie zůstane pro dnešním pátý duel také zkušený forvard a kapitán Lehigh Valley Phantoms Colin McDonald, jenž se ve středu prezentoval podařeným výkonem. Pouze z tribuny budou zápas sledovat Evgeny Medveděv, RJ Umberger, Jordan Weal a povolaní hráči z Phantoms Mark Alt, Sam Morin, Robert Hagg, Taylor Leier, Cole Bardreau, Chris Conner, Davis Drewiske a brankář Anthony Stolarz.

Stejně jako v minulém utkání na ledě Wells Fargo Center, tak i dnes před vlastním publikem budou domácí Capitals vinou zdravotních problémů postrádat pouze jednoho hráče. Do zápasu s Philadelphií nezasáhne velezkušený americký obránce Brooks Orpik, jenž vynechá druhé utkání v řadě. Rodák ze San Francisca dostal v pondělním třetím utkání série tvrdý hit od útočníka Flyers Ryana Whitea a jeho stav je stále klasifikován jako day-to-day. Zbytek svých svěřenců má kouč Barry Trotz plně k dispozici.

Trenér Dave Hakstol dnes znovu vsadí na českého brankáře Michala Neuvirtha. Ten své první utkání v letošním play-off odchytal ve středu a hned svým skvělým výkonem pomohl Letcům k jejich prvnímu vítězství v sérii s Washingtonem. Neuvirth čelil ve čtvrtém utkání prvního kola play-off celkem 32 střelám Capitals, z nichž za svá záda pustil jedinou – úspěšnost zákroků 96.9%. Záda bude Neuvirthovi v dnešním zápase krýt Steve Mason.

Capitals dnes nijak nepřekvapí a do pátého utkání s Flyers nastoupí se svojí jedničkou Bradenem Holtbym. Šestadvacetileté kanadský gólman odchytal už v základní části neuvěřitelných 66 utkání a v play-off zatím dostává také plnou důvěru trenéra Trotze. Holtby odchytal všechna čtyři dosavadní utkání v sérii s Letci, v níž si drží úspěšnost zákroků 96.6% a průměr 1 obdržené branky na zápas. Náhradníkem Capitals bude Philipp Grubauer.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
21/04/2016 Scott Laughton C Horní část těla
15/04/2016 Sean Couturier C Horní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Washington Capitals
Datum Hráč Post Zranění
19/04/16 Brooks Orpik D Horní část těla




Flyers (V-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
21.4.2016 Flyers vs. Capitals 2:1
19.4.2016 Flyers vs. Capitals 1:6
17.4.2016 Capitals vs. Flyers 4:1
15.4.2016 Capitals vs. Flyers 2:0
11.4.2016 Islanders vs. Flyers 2:5

Capitals (P-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
20.4.2016 Flyers vs. Capitals 2:1
19.4.2016 Flyers vs. Capitals 1:6
17.4.2016 Capitals vs. Flyers 4:1
15.4.2016 Capitals vs. Flyers 2:0
11.4.2016 Capitals vs. Ducks 0:2










Verizon Center (dříve MCI Center) je sportovní a zábavní aréna ve Washingtonu, DC, USA, pojmenována po telekomunikačním sponzorovi Verizon Communications. Verizon Center se nachází v čínské čtvrti ve Washingtonu. Aréna je domovem hokejistů Washingtonu Capitals (NHL), basketbalistů Washingtonu Wizards (NBA) či univerzitního basketbalového týmu Georgetown Hoyas. Aréna byla slavnostně otevřena 2. prosince 1997. Celkové náklady na výstavbu haly činily 356 milionů dolarů. Aréna má pro hokejová utkání kapacitu 18,506 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 23.4. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Verizon Center
TV:


Autor: David Hél