forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Capitals

22.2.2017 20:35

Pokud se Letci z Philadelphie chtějí letos dostat do vyřazovacích bojů, bude pro ně zbytek sezóny takový, jako by již playoff hráli. Po třech duelech v Kanadě se totiž Flyers vracejí zpět domů do Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 02:00 SEČ vyzvou momentálně nejlepší celek NHL, a sice Washington Capitals. Pro svěřence Davea Hakstola, kteří mají problémy se střílením gólů, bude zápas s Caps velkou zkouškou. Právě mužstvo z hlavního města Spojených států se totiž může pochlubit vůbec nejlepší defenzivou v celé lize, když během 58 zápasů obdrželi jen 126 branek, což je v průměru 2.17 gólu na zápas.



Flyers a Capitals jsou po změnách v NHL velmi častými soupeři, jelikož se oba celky nacházejí ve stejné divizi. Obě mužstva na sebe v letošním základní části narazila již dvakrát a v obou případech skončil zápas lépe pro domácí. První vzájemný zápase se uskutečnil na ledě Philadelphie, kde zápas dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů. Za Capitals dokázal skórovat pouze TJ Oshie, kdežto za Letce se prosadil Jakub Voráček a Wayne Simmonds, kteří tak pro svůj celek vybojovali bonusový bod. Druhý zápas ve Washingtonu skončil jednoznačnou výhrou Caps, kteří před svým publikem dokázali zvítězit snadno 5:0.

Jak již bylo zmíněno Letci z Philadelphie a Washington Capitals jsou častými soupeři. Během své historie na sebe tyto týmy narazily v celkem 209 utkáních, z nichž 111 jich dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, devětasedmdesátkrát se radoval celek z Washingtonu a 19 zápasů skončilo remízou. Flyers se však proti Capitals daří především doma. Před vlastními příznivci dokázali Letci zvítězit z celkových 106 zápasů hned sedmašedesátkrát, ve 34 případech se radovali Caps a šest utkání vítěze nepoznalo.

Stejně jako v minulém utkání s Canucks, tak i dnes budou Flyers postrádat kvůli zranění pouze dvojici svých hráčů. Připraven do hry zatím ještě není dvaadvacetiletý kanadský forvard Jordan Weal, jehož do zápasu s Capitals nepustí zranění v horní části těla. Druhým a zároveň posledním hráčem, na něhož se nemůže kouč Dave Hakstol vinou zdravotních problémů spolehnout, je mladičký útočník Travis Konecny, kterého trápí zranění v dolní části těla.

Ani celek z hlavního města USA nesužuje v poslední době nikterak rozsáhlá marodka. Capitals budou v zápase s Philadelphií postrádat pouze jediného zraněného hráče. V sestavě Washingtonu se totiž nepředstaví švédská forvard Andre Burakovsky, který laboruje se zranění ruky. Zbytek svých svěřenců má trenér Barry Trotz plně k dispozici.

Trenér Dave Hakstol spoléhá v posledních zápasech především na osmadvacetiletého českého brankář Michala Neuvirtha a nejinak tomu bude také dnes, kdy rodák z Ústí nad Labem odchytá již pátý start v řadě. Český reprezentant odchytal během letošní základní části celkem 22 zápasů s úspěšností zákroků 89% a průměrem 2.78 gólu na zápas. Náhradním brankářem bude tak i dnes kanadský gólman Steve Mason.

Capitals mají již několik let v brankovišti jedničku jasnou. Kouč Barry Trotz dnes nebude experimentovat a mezi tři tyče pošle kanadského gólmana a vítěze Vezonovy trofeje Bradena Holtbyho, který i letos patří k nejlepším gólmanů celé ligy. Rodák z Lloydminsteru odchytal v letošním ročníku již 44 zápasů s úspěšností zákroků 92.6% a průměrem 2.01 gólu na zápas. Záda bude Holtbymu krýt německý brankář Philipp Grubauer.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
19/02/17 Jordan Weal C Horní část těla
07/02/17 Travis Konecny C Dolní část těla


Washington Capitals
Datum Hráč Post Zranění
10/02/17 Andre Burakovsky LW Ruka




Flyers (V-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
20.2.2017 Canucks vs. Flyers 2:3
17.2.2017 Oilers vs. Flyers 6:3
16.2.2017 Flames vs. Flyers 3:1
11.2.2017 Flyers vs. Sharks 2:1p
10.2.2017 Flyers vs. Islanders 1:3

Capitals (P-PP-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
19.2.2017 Rangers vs. Capitals 2:1
18.2.2017 Red Wings vs. Capitals 3:2n
12.2.2017 Capitals vs. Ducks 6:4
10.2.2017 Capitals vs. Red Wings 6:3
8.2.2017 Capitals vs. Hurricanes 5:0





PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.



Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 23.2. 2017 (02:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, PA)
TV:


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS