TOPlist



GAME 4: Flyers vs. Capitals
20.4.2016 20:00

Odvrátit první ze tří mečbolů Washingtonu se dnes budou snažit Letci z Philadelphie, kteří vyzvou celek z hlavního města USA na svém ledě ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ. Flyers sice vstupovali do série jako velcí outsideři, avšak jejich ofenzivní výkony jsou více než mizerné. Svěřenci kouče Davea Hakstola dokázali během úvodních třech zápasů skórovat pouze dvakrát, což samozřejmě na výhru nestačilo ani jednou. Pokud se hra Letců razantně nezlepší, Capitals si dnes mohou zajistit postup mezi čtveřici nejlepších celků Východní konference.




Jak již bylo zmíněno, hokejisté z Washingtonu dokázali zvítězit ve všech třech předchozích zápasech s Flyers. Přestože jsou Letci v sérii střelecky výrazně aktivnější, Capitals dokázali vstřelit již 12 branek, kdežto Flyers pouhé dva. První zápas mezi Flyers a Capitals byl dlouho vyrovnaný. Letci však doplatili na neproměněné přesilovky, čehož Caps dokázali využít a před zraky svých fanoušků zvítězili 2:0. Také ve druhém zápase si celek z Philadelphie nepočínal vůbec špatně. Během úvodní třetiny dokázali Flyers vyprodukovat hned 20 střel, avšak prohrávali 0:1. Ve druhé třetině předvedl obrovskou chybu gólman Steve Mason, což Letce zřejmě definitivně poslalo do kolen. Washington tak zvládl i druhý zápas, který vyhrál poměrně snadno 4:1. Ve třetím a zatím posledním zápase si Letci trhli na svém ledě obrovskou ostudu. Nejenže prohráli potupně 1:6, jejich fanoušci zasypali led svítícími náramky, které dostali před zápasem k ceremoniálu pro zesnulého majitele a zakladatele Eda Snidera.

Celek z Philadelphie během dosavadního průběhu letošního ročníku playoff nikterak výrazná marodka netrápí. Flyers budou i v dnešním čtvrtém utkání postrádat pouze dvojici svých hráčů. Mimo hru je v současné době třiadvacetiletý kanadský forvard Sean Couturier, jehož do zápasu nepustí zranění v horní části těla, které utrpěl v prvním zápase. Rodák z Phoenixu do série s Capitals s určitostí nezasáhne. Dlouhodobě zraněným je pak pětadvacetiletý bek Michael Del Zotto, jenž laboruje se zraněním zápěstí. Trenér Dave Hakstol se dnes navíc nebude moci spolehnout ani na zkušeného francouzského forvarda Pierra-Edouarda Bellemara, který vyfasoval za nešťastný hit jednozápasovou stopku.

Ani tým z Washingtonu nemá v úvodu letošního playoff nikterak velké starosti s velikostí své marodky. Kouč Capitals Barry Trotz se nebude moct v dnešním duelu na ledě Wells Fargo Center spolehnout pouze na služby zkušeného amerického obránce Brookse Orpika. Rodák ze San Francisca dostal v pondělním utkání tvrdý hit od útočníka Flyers Ryana Whitea a jeho stav je klasifikován jako day-to-day. Včerejší trénink nedokončil po kolizi se svým spoluhráčem gólman Caps Braden Holtby, který by však měl být na dnešní utkání připraven.

Suspendovaného Bellemara nahradí v sestavě Letců kapitán Phantoms Colin McDonald, který se představí ve čtvrté lajně společně s Ryanem Whitem a Chrisem VandeVeldem. Ke změnám došlo také v dalších lajnách. Do elitního útoku se vrací Brayden Schenn, jenž vystřídá Jakuba Voráčka, který tak nastoupí po boku Sama Gagnera a Michaeal Raffla. Třetí formace pak odehraje dnešní čtvrtý duel s Capitals ve složení Scott Laughton, Matt Read a Nick Cousins. Pouze z tribuny budou zápas sledovat Evgeny Medveděv, RJ Umberger, Jordan Weal a povolaní hráči z Phantoms Mark Alt, Sam Morin, Robert Hagg, Taylor Leiere, Cole Bardreau, Chris Conner, Davis Drewiske a brankář Anthony Stolarz.

Kouč Dave Hakstol se po třech prohrách odhodlal ke změně v brankovišti. Jelikož se brankářské jedničce Letců z Philadelphie Stevu Masonovi v poslední době příliš nedaří, mezi tři tyče Flyers se dnes postaví osmadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který si v letošním playoff odbude svůj debut. Celkově ve své kariéře odchytal rodák z Ústí nad Labem ve vyřazovacích bojích jen 10 zápasů s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.30 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers dnes bude sedmadvacetiletý Steve Mason.

Pokud bude brankářská jednička Capitals po včerejším drobném zranění plně připravena zasáhnout i do čtvrtého utkání s Flyers, není sporu, že trenér Barry Trotz vsadí opět na šestadvacetiletého Braden Holtbyho, který letos předvádí neskutečné výkony, čímž svému týmu dodává potřebnou jistotu v zadních řadách. Rodák z kanadského Lloydminsteru odchytal všechna tři předchozí utkání, během nichž z celkových 93 střeleckých pokusů Flyers pustil za svá záda pouze dva – úspěšnost zákroků 97.8% a průměr 0.67 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
19/04/2016 Pierre-Edouard Bellemare C Suspendace
15/04/2016 Sean Couturier C Horní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Washington Capitals
Datum Hráč Post Zranění
19/04/16 Brooks Orpik D Horní část těla




Flyers (P-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
19.4.2016 Flyers vs. Capitals 1:6
17.4.2016 Capitals vs. Flyers 4:1
15.4.2016 Capitals vs. Flyers 2:0
11.4.2016 Islanders vs. Flyers 2:5
9.4.2016 Flyers vs. Penguins 3:1

Capitals (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
19.4.2016 Flyers vs. Capitals 1:6
17.4.2016 Capitals vs. Flyers 4:1
15.4.2016 Capitals vs. Flyers 2:0
11.4.2016 Capitals vs. Ducks 0:2
9.4.2016 Blues vs. Capitals 1:5










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 21.4. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél