TOPlist



Preview: Flyers vs. Capitals
10.11.2015 19:00

Napravit poslední velmi nevydařené utkání a laxní výkon, za nějž si vysloužili od svých příznivců bučení, budou chtít dnes v noci hokejisté z Philadelphie. Svěřenci kouče Davea Hakstola vyzvou na svém ledě ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ celek z hlavního města Spojených států, a sice Washington Capitals. Ti na rozdíl od Flyers prožívají velmi vydařený vstup do sezóny, když během 14ti zápasů dokázali nasbírat již 20 bodů v tabulce Východní konference jim patří třetí příčka.




Souboje mezi Flyers a Capitals jsou již řadu let hodně vyhrocené. Před dvěma lety navíc došlo k novému rozdělení divizí a oba celky tak na sebe v průběhu základní části mohou narazit až pětkrát. V uplynulém ročníku NHL se hokejisté Philadelphie a Washingtonu střetli čtyřikrát a úspěšnější byli Letci, kteří si ze vzájemných soubojů odnesli hned 6 bodů. První duel těchto dvou celků se uskutečnil začátkem letošního kalendářního roku ve Philadelphii, kdo domácí dokázali zvítězit 3:2 po prodloužení. O necelý týden později se pak obě mužstva představila ve Verizon Center, kde Capitals Letcům předešlou porážku vrátili a radovali se tak z vítězství 1:0. Také třetí zápas byl na programu v hlavním městě USA. Flyers však tentokrát zabrali a ledu Caps si odvezli vítězství 3:1. Poslední vzájemný zápas ve Wells Fargo Center pak opět ovládli domácí Letci, kteří zvítězili těsně 3:2.

Jak již bylo zmíněno, Flyers a Capitals jsou poměrně častými soupeři. Během své historie na sebe tyto týmy narazily v celkem 203 utkáních, z nichž 108 jich dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, 76krát se radoval celek z Washingtonu a 19 zápasů skončilo remízou. Flyers na Caps umí především před vlastními příznivci. Ve Philadelphii odehrála tato dvě mužstva 104 zápasů. 65 zápasů dotáhli Flyers do vítězného konce, 33krát zvítězili hosté z DC a 6krtá si oba týmy rozdělili po bodu.

Letci z Philadelphie budou v dnešním zápas s Washingtonem opět postrádat dvojici hráčů. Včerejší trénink sice vynechal český brankář Michal Neuvirth, jehož Flyers poslali na kontrolu k lékaři, avšak o žádné zranění by se jednat nemělo. V oranžovo-černém drese se však nepředstaví třicetiletý francouzský útočník Pierre-Edouard Bellemare, který je neustále mimo hru se zraněním kolene. Rodák z Paříže by se však měl do sestavy Flyers brzy vrátit. V posledním zápase se Flyers nemohli spolehnout ani na služby velezkušeného RJe Umbergera, který utrpěl zranění nohy a chybět by měl Letcům i zhruba dva týdny. Zpět do sestavy Flyers se naopak vrací ruský obránce Jevgenij Medveděv, který byl mimo hru vinou blíže nespecifikovaného zranění.

Ani Capitals v úvodu letošní základní části nejprestižnější hokejové ligy na světě netrápí téměř žádná zranění. Hokejisté z Washingtonu se budou muset obejít pouze bez jediného hráče, kterým je velezkušený obránce Brooks Orpik, jenž laboruje se zranění v dolní části těla. Stav urostlého forvarda je však klasifikován pouze jako day-to-day (ze dne na den). Zbytek svých svěřenců má trenér Barry Trotz plně k dispozici.

Jelikož poslední čtyři zápasy odchytal český gólman Michal Neuvirth, dnes se mezi tři tyče Letců z Philadelphie vrátí uzdravený a plně připravený Steve Mason. Brankářská jednička Flyers neprožívá stejně jako zbytek týmu úvod sezóny, jaký by si představoval. Hned na startu ročníku musel rodák z Oakvillu řešit rodinné problémy, což jej vyřadilo na týden ze hry. Ani v posledním týdnu se kanadský brankář nedostal do branky. Tentokrát to však bylo vinou nemoci. Steve Mason tak v dosavadním průběhu sezóny odchytal jen 8 utkání s úspěšností zákroků 90.2% a průměrem 3.34 gólu na zápas.

To trenér Capitals Barry Trotz má pozici brankářské jedničky týmu naprosto vyřešenou a je tak zcela jasné, že svatyni týmu z Washingtonu bude v dnešním zápase na ledě Wells Fargo Center hájit šestadvacetiletý kanadský brankář Bradon Holtby, jenž byl v uplynulé sezóně vůbec nejvytěžovanějším gólmanem celé ligy. Ani letos si rodák z Lloydminsteru zatím příliš neodpočinul. Holtby letos odchytal 12 zápasů s úspěšností zákroků 92.0% a průměrem 2.01 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Caps tak bude německý gólman Philipp Grubauer.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
10/11/15 RJ Umberger RW Noha
22/10/15 Pierre-Edouard Bellemare C Koleno


Washington Capitals
Datum Hráč Post Zranění
10/11/15 Brooks Orpik D Dolní část těla




Flyers (P-V-PP-P-P)

Datum Zápas Skóre
11.11.2015 Flyers vs. Avalanche 0:4
8.11.2015 Jets vs. Flyers 0:3
6.11.2015 Flames vs. Flyers 2:1
4.11.2015 Oilers vs. Flyers 4:2
3.11.2015 Canucks vs. Flyers 4:1

Capitals (P-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
11.11.2015 Red Wings vs. Capitals 1:0
8.11.2015 Capitals vs. Maple Leafs 3:2
6.11.2015 Capitals vs. Bruins 4:1
4.11.2015 Rangers vs. Capitals 5:2
1.11.2015 Panthers vs. Capitals 1:2p










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






WASHINGTON CAPITALS








Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Datum: 13.11. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV:


Autor: David Hél